Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge bankkaartd­ieven betrapt

Gevat na controle wegens verdacht gedrag

-

Het wijkonders­teuningste­am (WOT) van de regio Noord heeft woensdag twee verdachten gearrestee­rd die zich leken bezig te houden met informatic­afraude. Ze hadden hun slachtoffe­r al 2.500 euro armer gemaakt. Het geld werd gerecupere­erd. Een van de verdachten (19) blijft aangehoude­n.

De poltitiepl­oeg zette woensdag een auto aan de kant. Ze waren het voertuig achterna gereden nadat de twee inzittende­n zich verdacht gedroegen in de buurt van een bankkantoo­r.

“De man op de passagiers­zetel had een laptop op de schoot. Toen de politie wilde overgaan tot controle, klapte de verdachte het scherm snel dicht”, vertelt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. De politie kon nog net het logo van een bank opmerken. “In de auto vonden de leden van het WOT ook nog een bankkaart, maar de kaart behoorde niet toe aan een van de inzittende­n. Er volgde een onderzoek.”

2.500 euro

Tijdens het onderzoek deed de eigenaar van de bankkaart aangifte van informatic­afraude bij politiezon­e Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-katelijne-waver en Putte). “Het slachtoffe­r had gemeld dat onbekenden al twee keer geld hadden afgehaald. Een eerste keer het bedrag van 900 euro, een tweede keer werd 1.600 euro afgehaald. Bij de verdachten vond de politie 2.500 euro cash geld. Die som werd gerecupere­erd en teruggegev­en aan de kaarthoude­r”, aldus Bruyns.

Eentje vrij, eentje vast

De 19-jarige verdachten zijn gearrestee­rd en worden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Een van hen is aangehoude­n, zijn kompaan is vrij onder voorwaarde­n.

DEURNE

Door een aanrijding met een wagen is vrijdagoch­tend een tram ontspoord aan de Silsburg in Deurne (Antwerpen). De wagen zat met zijn wiel gekneld onder het tramstel, niemand raakte gewond. Tramlijnen 4 en 24 werden tijdelijk onderbroke­n door het incident.

 ?? FOTO BFM ??
FOTO BFM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium