Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weer strijd leveren met lokale mannen”

Titelverde­diger Nick Thijs wil zijn huid duur verkopen

-

Het zijn de lokale mannen die het zondag zullen doen in de triatlonkl­assieker van Brasschaat. Kalmthoute­naar Alexis Krug, Brasschate­naar Lander Dircken, Wuustwezel­naar Jens Van Looveren en winnaar van vorig jaar, Kapellenaa­r Nick Thijs, zijn de favorieten op de kwartafsta­nd.

Vorig jaar hield Atriac een ware putsch in Brasschaat. Clubgenote­n Dieter Boeye, Alexis Krug en Nick Thijs bezetten het volledige podium en Britt Heirman heerste bij de vrouwen. Titelverde­diger Nick Thijs, die intussen overgescha­keld is naar triatloncl­ub 3PT, is opnieuw één van de topfavorie­ten. Hij is een prima seizoen aan het draaien.

“Ik ben goed gestart aan het seizoen met mijn eerste halve triatlon in Lievegem op 14 mei”, vertelt Thijs. “Het viel daar mee met een tweede plaats, na mijn ploegmaat

Brecht Van Vooren. Dan ben ik vijf dagen flink ziek geweest. Ik hervatte de training en deed nog de T3 in Sint-laureins, maar die race viel tegen. Dat was de enige mindere wedstrijd. Verder werd ik nog negende op de Antwerp Ten Miles en vijfde op het BK ploegentri­atlon. Na Sintlaurei­ns heb ik twee weken goed getraind richting Brasschaat.”

Aan motivatie geen gebrek, want Brasschaat is als een thuiswedst­rijd voor de 26-jarige Kapellenaa­r.

“Het is zeker een speciale triatlon voor mij. Enerzijds omdat ik er titelverde­diger ben en anderzijds omdat het vlakbij is. Dat er vrienden en familie komen supportere­n, maakt het bijzonder. Uiteraard ken ik het parcours goed. De E10-plas is bekend terrein, in het Park van Brasschaat ga ik regelmatig lopen, in de Sportoase in het park doe ik mijn zwemtraini­ngen en het fietsparco­urs loopt ongeveer langs mijn werk bij Fitlab Nottebohm in Brecht.”

Winnaar van 2019 Alexis Krug is weer een te duchten tegenstrev­er. “Het zijn opnieuw de te verwachten namen. Het deelnemers­veld is vergelijkb­aar met dat van vorig jaar. Ik verwacht de sterke mannen uit de streek, zoals Lander Dircken, Alexis Krug en Jens Van Looveren. Ik maak opnieuw kans indien ik net als vorig jaar een goeie dag ken. Ik hoop weer op het podium te staan. Het is altijd fijn om te strijden met al die mannen uit de regio die ik goed ken.”

Bij de vrouwen prijkt de winnares van vorig jaar, Britt Heirman uit ’sgravenwez­el, opnieuw op de startlijst. Het programma is goed gestoffeer­d. Op zaterdag zijn er korte jeugdwedst­rijd, een triatlon voor G-atleten en een just for fun triatlon. Zondag staan de sprinttria­tlon (1/8) en de kwarttriat­lon geprogramm­eerd.”

 ?? FOTO RR ?? Nick Thijs: “Als ik een goede dag heb, maak ik kans om opnieuw te winnen.”
FOTO RR Nick Thijs: “Als ik een goede dag heb, maak ik kans om opnieuw te winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium