Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Advocaat Dimitri wint ‘Blokken’

- TOM VETS

Het zat er snel op, die finale van Blokken. Met het achtletter­woord ‘bakboord’ wint advocaat Dimitri Verhoeven uit Boechout een twaalfdaag­se zeereis in Scandinavi­sche wateren. “En toch moet ik het cliché bevestigen dat het thuis in je zetel makkelijke­r is dan in die tv-studio”, lacht hij.

Verhoeven zorgde eerst voor een thriller van een voorronde. Pas met de laatste vraag nam hij een voorsprong en werd het 850-830 tegen Peter Vranckx uit Kessel-lo. In de hele voorronde werd slechts één fout antwoord gegeven. “Het was een felle nek-aan-nekrace. En toen kwam de ultieme vraag: welke Belgische provincieh­oofdstad heeft dezelfde naam als de op één na grootste stad van Noorwegen? Ik wist dat het antwoord Bergen was”, blikt Dimitri terug. Tegenstand­er Peter Vranckx neemt vrede met het verlies, maar noemt het wel ‘een beetje zuur om zo te verliezen’. “Ik had enorm veel voorbereid­ing in die finale gestoken. Alle vragen heb ik goed kunnen beantwoord­en. Ik ben puur op snelheid geklopt. Aan de voorbereid­ing zal het niet gelegen hebben want ik had alle boekjes gelezen, en geblokt op Oscar-, Ensor en Mia’s-winnaars.” Opmerkelij­k is dat Vranckx met negen deelnames de beste speler van dit seizoen was. “Ik had destijds zes keer meegedaan, waarvan de helft zelfs in de vorige jaargang”, aldus Verhoeven. “Lange tijd was het onzeker of dat wel voldoende was om in de finaleweek te belanden. Omdat ik er maar net bij was, heb ik alle aflevering­en van deze finaleweek moeten spelen en versloeg ik dus vijf andere topspelers van dit seizoen. Of ik een niveauvers­chil voelde met de vorige keer? Ik denk dat er nog intenser is afgedrukt. Soms al bij aanvang van de vraag. Het aantal foute antwoorden was ook veel beperkter dan vorige keer.” Als eindwinnaa­r kan het niet anders dan dat Dimitri zich suf heeft geblokt. “Ik heb altijd dat voornemen gehad, maar het is er nooit van gekomen”, bekent hij. “Want wat zou je dan gaan studeren? Er is zoveel informatie. Al heb ik onbewust misschien wel informatie opgeslagen. Telkens als er bijvoorbee­ld een nieuwe minister werd aangesteld, ontging me dat niet.”

Voorts noemt Verhoeven zijn overwinnin­g vooral veel geluk. “Het komt er vooral op aan om snel te zijn bij het afdrukken. Men zegt altijd dat de quiz in de studio moeilijker is dan thuis. Je voelt de druk.”

Zijn vorige passage in Blokken, waarin Dimitri het achtletter­woord niet vond in de zesde deelname, leverde een mooi geldbedrag op van 5.250 euro. “Ik kocht er een pizzahouto­ven mee voor in de tuin. Een flink deel van het geld is daaraan uitgegeven.”

Dat hij vrijdag opnieuw aan het langste eind trok, moest de man uit Boechout ongeveer een maand geheimhoud­en. “De opluchting en ontlading na die ultieme finale kwam er pas na anderhalf uur. In de vorige aflevering­en had ik die finale onder iets minder druk gespeeld omdat er persoonlij­k niks te winnen viel. De 1.000 euro ging naar een goed doel en ik was automatisc­h verzekerd van een plekje in de volgende aflevering.”

Dimitri is advocaat in Antwerpen en gespeciali­seerd in privaat bouwrecht. “Iets compleet anders dan de televisiew­ereld, al valt er ook in mijn werk geregeld wat stress te bespeuren. Denk maar aan de momenten dat je moet gaan pleiten. Ik doe geen strafrecht, dus ik ben niet zo’n advocaat die je geregeld in de media interviews ziet afleggen. Een televisies­tudio was onbekend terrein voor mij.”

 ?? ??
 ?? FOTO RR ?? Dimitri en Ben Crabbé. en
FOTO RR Dimitri en Ben Crabbé. en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium