Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“We hadden net alles uitgepraat”

Echtgenoot in rouw nadat Sandra (32) neergescho­ten werd door ex-minnaar

- (edi)

De 32-jarige Sandra B. uit Berlare is zondagnach­t neergescho­ten in een veldweg langs de E17 in Overmere. De 30-jarige schutter reed daarna met de zwaargewon­de vrouw naar zijn zus in Berlare. Het slachtoffe­r overleed in het ziekenhuis.

rond 22.45u hoorden mensen schoten op een veldweg langs de E17 in Overmere en verwittigd­en ze de politie. De 30-jarige S.D. schoot Sandra B., die naast hem in de wagen zat, in het hoofd. Nadien reed hij met het slachtoffe­r nog naar zijn zus in de Leopolddre­ef in Berlare. Daar kwamen de hulpdienst­en ter plekke en probeerden ze de jonge vrouw nog te reanimeren. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwonding­en.

Barbecue bij vriendin

Haar echtgenoot Thomas is aangeslage­n door de gebeurteni­ssen. “We zijn dertien jaar getrouwd”, zegt hij. “Ik kreeg rond 20u nog een berichtje dat ze op weg was naar huis. Mijn vrouw was naar een barbecue bij een vriendin niet zo ver van onze woning. Dat was het laatste dat ik van haar gehoord heb, tot de politie mij kwam vertelZate­rdagavond len dat ze overleden was.”

Schutter S.D. en slachtoffe­r Sandra B. zijn overburen in de 12 Oktoberlaa­n in Overmere. Ze hadden een verhouding. “Maar ze had er een punt achter gezet en voor ons, voor haar gezin gekozen”, zegt de echtgenoot van de overleden vrouw. “In elk huwelijk is er wel eens een mindere periode, maar we hadden alles uitgeklaar­d. Waarom hij haar dan doodschiet, weet ik niet. Ik denk dat hij het niet kon hebben dat ze een punt achter hun affaire had gezet.”

De verdachte werd opgepakt door de politie en zal vandaag voor de onderzoeks­rechter in Dendermond­e moeten verschijne­n.

 ?? FOTO'S RR ?? De 30-jarige S.D. schoot zondagnach­t Sandra B. neer, zijn buurvrouw met wie hij een verhouding had.
FOTO'S RR De 30-jarige S.D. schoot zondagnach­t Sandra B. neer, zijn buurvrouw met wie hij een verhouding had.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium