Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Bordspelca­fé trekt weg uit station

- (lava)

Het bekende bordspelca­fé The Playground zal midden juli zijn deuren sluiten in de Pelikaanst­raat. Na bijna vijf jaar verlegt eigenaar Mark Van Achter volledig de focus naar de vestiging in de Hoofdkerks­traat.

“Dit was eigenlijk een pop-up locatie en we hadden altijd al het idee op termijn om alles over te hevelen naar onze locatie in het hart van de stad”, vertelt zaakvoerde­r en eigenaar Mark Van Achter.

In 2019, vlak voor het uitbreken van de pandemie, opende Playground een tweede en grotere locatie in de Hoofdkerks­traat, nabij het Conscience­plein. Die draaide meteen goed én was rendabel. “Tijdens corona hielden we beide zaken open, maar we kregen geen vergoeding voor de twee en mochten bovendien weinig doen. Nadien waren bezoekers in de pop-up voorzichti­g omdat de afstand daar moeilijk te bewaren is. We bleven open uit liefhebber­ij, op termijn was dat niet rendabel.”

“We proberen ook steeds meer te focussen op spelprojec­ten. Daarvoor trekken we bijvoorbee­ld naar scholen, waar we kinderen vaardighed­en aanleren en de kracht van het bordspel verder verspreide­n. Playground wil dat mensen meer ervaren dan ze al kenden.”

Wie nog graag eens een spelletje gaat spelen in het Station, heeft daarvoor nog tijd tot 15 juli.

 ?? FOTO DK ?? Spelletjes­dozen verhuizen.
FOTO DK Spelletjes­dozen verhuizen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium