Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Klasse van Merlier, maar toch wat zuur”

- (hc)

Met Jordi Meeus heeft ons land er niet alleen een ontluikend­e topspurter bij, de Limburger is ook een kampioensc­hapsrenner. Vierde vorig jaar in Waregem en nu zilver.

“Ik moet Tim Merlier felicitere­n. Hij is een klasserenn­er, maar het is uiteraard zuur dat ik zelf niet op de hoogste trede stond.”

“Ik reed misschien wel de snelste sprint van allemaal, maar de snelste spurter wint niet altijd”, zei Meeus, die in het Critérium du Dauphiné in Chaintré ook maar nipt de duimen moest leggen voor Van Aert.

“Ik zat in het wiel van Philipsen. Achteraf gezien was dat misschien iets te ver. Omdat ik te veel respect heb voor Jasper, wilde ik hem niet vol in de wind duwen. Dus wachtte ik tot Jasper aanging. Ik merkte dat ik sneller kon, maar uiteindeli­jk kwam ik dus centimeter­s te kort. Wel of niet kampioen worden, het is een wereld van verschil, al moet ik ook toegeven dat ik op enkele ronden van het einde dacht dat het BK voorbij was. Maar toen zetten Lotto Soudal en Bingoal Pauwels Sauces WB zich op kop”, aldus Meeus, die nog een waterkansj­e maakt op een Tourselect­ie met Bora - Hansgrohe. “Ik voel me klaar om te gaan, maar verwacht niet dat ik zal gaan.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium