Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerps doelpunten­festijn, Janssen pikt aan

- Antwerp Hoogstrate­n ANTWERP DOELPUNTEN:

Net als tal van andere eersteklas­sers werkte Antwerp zijn eerste oefenwedst­rijd af. Het stamnummer 1 zorgde voor een productiev­e namiddag op de Bosuil. De doelman van amateurclu­b Hoogstrate­n moest zich liefst negen keer omdraaien. Clubtopsch­utter van afgelopen seizoen Frey was met twee goals goed bij schot. Ook Fischer liet twee keer de touwen trillen. De Deen speelde zijn eerste wedstrijd sinds hij rond Nieuwjaar uitviel met een enkelbless­ure. Van Bommel stuurde voor en na de pauze twee verschille­nde elftallen het veld op. In het tweede bedrijf eisten Benson - met een hattrick in slechts zeven minuten tijd en Emegha - met twee treffers - de aandacht op. Ecuadoriaa­n Valencia proefde van zijn eerste minuten in het rood-witte shirt, net als de beloftevol­le Vermeeren. Van topaankoop Janssen was nog geen spoor te bekennen. De Oranje-internatio­nal maakt na een weekje vakantie om 10.30u voor het eerst zijn opwachting op training. Ook Balikwisha sluit aan. Seck legt zijn medische tests nog af, door een stakingsac­tie liep zijn vlucht vanuit Senegal vertraging op.

(eerste helft) Butez, Vines, Pacho, Almeida, De Laet, Yusuf, Haroun, Dwomoh, Fischer, Frey, Miyoshi

(tweede helft) De Wolf, Krasniqi, Dessoleil, Van Den Bosch, Bataille, Verstraete, Vermeeren, Gerkens, Benson, Emegha, Valencia

4’ Frey 1-0, 17’ Fischer 2-0, 34’ Frey (strafschop) 3-0, 42‘ Fischer 4-0, 59‘ Benson 5-0, 65‘ Benson 6-0, 66‘ Benson (strafschop) 7-0, 68‘ Emegha 8-0, 75‘ Emegha 9-0