Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Van Uytvanck opent tegen darling van heel Engeland

- (mv)

Op Centre Court, de belangrijk­ste tempel in het tennis! Tegen Emma Raducanu (WTA 11), winnares van de US Open én lieveling van heel Groot-Brittannië! Staat Alison Van Uytvanck (WTA 46) vandaag voor de match van haar leven? Om even het belang van de locatie te duiden: voorafgaan­d staat Novak Djokovic geprogramm­eerd, na haar volgt Andy Murray.

De 28-jarige Brabantse heeft een uitstekend­e graslente achter de rug, met twaalf zeges in veertien duels, waarbij ze twee tornooien won en in Rosmalen onder meer een stevige tik (6-2, 6-3) uitdeelde aan Elise Mertens. Raducanu daarentege­n treedt aan na een voorjaar vol kommer en kwel, waarbij ze welgeteld 33 minuten op gras speelde en voortduren­d worstelde met blessures.

Elise Mertens (WTA 30) staat na een pover grasseizoe­n tegenover de Colombiaan­se Camilla Osorio (WTA 61) in de tweede wedstrijd op Court 4. Yanina Wickmayer (WTA 603) is als vierde en laatste aan de beurt op Court 9 tegen de Chinese Lin Zhu (WTA 98), terwijl David Goffin (ATP 58) ook als laatste zal opdraven op Court 17 tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 115).

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium