Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Ik ga met deze trui slapen en deliberere­n”

Beresterke Fauve Bastiaenss­en uit Ranst pakt driekleur bij clubteams vrouwen elite

-

Schrik niet als je een heel jaar de Belgische driekleur doorheen Ranst ziet razen. Fauve Bastiaenss­en veroverde gisteren immers de Belgische titel bij de clubteams (nietUCI teams). Logisch dus dat de 24-jarige Bastiaenss­en na afloop van het BK dan ook stond te blinken van trots.

“Nochtans begon mijn wedstrijd niet ideaal”, vertelt de nieuwe Belgisch kampioene. “In het eerste deel van de wedstrijd werd ik het slachtoffe­r van een valpartij. Gelukkig was het een gecontrole­erde val, zonder grote gevolgen dus.”

In één en dezelfde vrouwenwed­strijd werd er om drie titels gestreden. Naast Fauve Bastiaenss­en kroonden ook Kim De Baat (vrouwen elite) en Sara Maes (vrouwden beloften) zich tot Belgisch kampioene.

“Onze kopgroep van zes, met naast Kim De Baat, Sara Maes en mezelf ook Fien Van Eynde, Julie Hendrickx en Lone Meertens kwam in twee beurten van drie tot stand. Nadien kon enkel Alana Castrique de aansluitin­g nog maken, maar ook haar aanwezighe­id stoorde me niet. Ik bleef immers de enige clubrenste­r. Doorrijden en vooral zien dat onze groep niet meer stil zou vallen, was mijn enige gedachte.”

Met succes. Even leek er zelfs nog meer in te zitten. Met een ware

probeerde ze in de slotkilome­ters schoorvoet­end van de kopgroep weg te sluipen.

“Het moest maar eens achter mij

Zoetemelkd­emarage stilvallen, hé. Helaas was dat niet het geval. Maar geen nood, deze prijs is mooi genoeg.”

De renster van Pissei Groep T.O.M. combineert het fietsen met een taak als leerkracht.

“Ik geef biologie, natuurwete­nschapppen en lichamelij­ke opvoeding in het derde, vierde en vijfde middelbaar van het Maria Stella Instituut in Malle. Die combinatie is nog maar sinds dit schooljaar het geval. Het komt er vooral op aan (glimlacht). om een goed evenwicht te vinden. Zo moet ik vanavond

nog verbeterwe­rk doen. En morgen staan er deliberati­es op het programma. Die zal ik in deze trui gaan doen. Net zoals ik vannacht ook al weet wat ik aandoe om te slapen.” red.) (vandaag, opnieuw luid) red.) (gisteren, (lacht

De Ranstse is in de winter ook in het veld terug te vinden.

“Ik krijg veel ondersteun­ing van het team en zal beide discipline­s blijven combineren. Wat niet wegneemt dat ik me op de weg zeker nog verder wil ontplooien. Ooit wil ik nog een stap hogerop te zetten.”

Wat als er een UCI-team komt aankloppen?

“Dan zal ik er zeker mee praten, maar nogmaals, ook bij Pissei T.O.M. voel ik me kiplekker. Ik ben niet vergeten dat ze me enkele jaren geleden de kans gaven in het peloton.”

 ?? FOTO BELGA ?? Fauve Bastiaenss­en stond in Middelkerk­e te blinken met de Belgische trui.
FOTO BELGA Fauve Bastiaenss­en stond in Middelkerk­e te blinken met de Belgische trui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium