Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande rijden verdienste­lijk BK

- (lver)

De afwezighei­d van kopman Wout van Aert was een flinke streep door de rekening van het Jumbo Visma-team van Nathan Van Hooydonck (44ste) en Tosh Van der Sande (83ste). Begrijpeli­jk. Zo’n klasbak vervangen is sowieso al moeilijk, en dan moesten ze samen met Tiesj Benoot nog als trio opboksen tegen de teams die met veel meer renners aanwezig waren.

“Het wordt onze doelstelli­ng om met ons drieën de koers zo hard mogelijk te maken”, vertelde Van Hooydonck net nadat hij het wedstrijdb­lad had getekend.

“Het ontbreken van onze absolute leider maakte onze kansen sowieso veel kleiner”, zei de man uit Gooreind na afloop. “Het voordeel was dat we zonder enige vorm van stress aan de start stonden. De andere teams zouden in de spurt immers helemaal geen rekening houden met ons als niet sprinters. Ook wat mezelf betreft was het een ander gegeven. Normaal rij ik een hele wedstrijd in het functie van het team.”

Met aanvallen van de renner uit Gooreind zelf halfweg koers en de in Wijnegem geboren Van der Sande in de slotronden hebben beide renners zich in elk geval laten opmerken. Van der Sande leek als lid van een sterke kopgroep lange tijd mee te dingen naar de tricolore trui. Tot het peloton het welletjes vond en een grote groep om de zege zou spurten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium