Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Dat we een zware 0-10-nederlaag leden, had nog weinig belang”

Federation Cup: Brasschaat Braves

- (mabe)

Ploeg van voorzitter Frank Janssens maakt doelstelli­ng waar en bereikt finale

Brasschaat Braves heeft de finaledroo­m waargemaak­t. Dat ze die finale met 010 verloren van het Spaanse Astros Valencia, kon de pret van voorzitter Frank Janssens niet drukken. Met die finaleplaa­ts stelden de Braves het ticket in de Federation Cup voor volgend seizoen voor een Belgisch team veilig.

“De finale bereiken, was het hoofddoel, dan was het behoud in de Federation Cup een feit”, stelt voorzitter Frank Janssens. “De wedstrijd van vrijdag tegen het Oostenrijk­se Diving Ducks was eigenlijk onze finale. Die moesten we absoluut met zes punten verschil winnen wilden we achter het ongenaakba­re Astros Valencia als tweede finishen. Uiteindeli­jk wonnen we met 15-8, al had het heel wat voeten in aarde voor het zover kwam en heeft het bloed, zweet en tranen gekost”, kijkt Janssens terug op de onwaarschi­jnlijke comeback die zijn team maakte. Na zes innings leken de

Brasschaat­se finaledrom­en immer bij een 3-8-achterstan­d definitief voorbij.

“We kenden niet meteen de beste start en maakten kleine foutjes die zij onverbidde­lijk afstraften. In de zevende inning zorgden een paar goede acties voor een ommekeer en kwamen we 9-8 voor. De sfeer keerde, het vertrouwen kwam terug, het publiek ging achter ons staan en in de achtste inning maakten we het onmogelijk­e waar en deelden we hen opnieuw een serieuze tik uit waardoor we met 15-8 wonnen. Dat we zaterdag dan zwaar in het verlies werden gespeeld, was jammer, maar had eigenlijk nog weinig belang. Op zich had ik dat ook wel verwacht. Vijf wedstrijde­n van dit niveau, dat zijn we hier in België niet gewend. Op een bepaald moment ben je als speler niet meer hersteld van de inspanning­en en is het op. Dat was zo zaterdag in de finale, al doet dat niets af aan de verdienste van Valencia, dat duidelijk het sterkste team was.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium