Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Hier winnen blijft voor een racer altijd speciaal”

Diamond Race in Viersel

- (mabe)

Frederic De Wachter bezorgt zichzelf een mooi verjaardag­scadeau

Ondanks het feit dat het dit jaar om een afgeslankt­e Diamond Race ging, met amper één buitenland­se racester, mocht men in Viersel niet klagen wat de publieke belangstel­ling betrof.

“Het mooie weer zal er zeker mee te maken hebben. Ik schat dat er hier tien keer meer volk langs de kant stond dan op de andere manches van het BK”, zegt Steven Malot, die in de Formule 1-race als tweede eindigde na Tim Lisens. “Ik kan leven met dit resultaat, want het is amper mijn tweede race achter deze boot op F1-niveau.”

Frederic De Wachter liep ook met een brede glimlach rond. De racer uit Westerlo, aangeslote­n bij de club in Viersel, pakte de overwinnin­g in de Formule 2. Voor hem was het een zege die dubbel zoet smaakte.

“Winnen is altijd plezant, zeker als het op je verjaardag gebeurt en dan ook nog een keer in Viersel na een seizoen dat nog niet helemaal gebracht heeft wat ik er van verwacht had”, zegt De Wachter. “Hier winnen geeft om de één of andere reden altijd een speciaal gevoel. Of het nu met of zonder buitenland­se concurrent­en is. De omstandigh­eden van het bij momenten heel brute, venijnige water maakt het racen hier speciaal. Je moet constant de focus houden om niet verrast te worden door één of andere onverwacht­e golf. Dat ik hier dan nog een thuiswedst­rijd race, maakt het natuurlijk nog leuker”, vervolgt De Wachter, bij wie ook de grote belangstel­ling was opgevallen. “Het goede weer en de naam en faam van deze race zullen daar wel de verklarend­e factoren voor zijn.”

De 17-jarige Kobe Verbraeken, die serieus verkouden was, werd runner-up in die Formule 2-race. “De ervaring van Frederic heeft hier toch de doorslag gegeven”, aldus het aanstormen­de talent. “Maar ik ben tevreden over mijn race en heb opnieuw genoten van het speciale gebeuren dat Viersel altijd blijft en zal blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium