Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Tevreden met seizoensbe­ste”

Paulien Couckuyt is Belgisch kampioene 400m horden in toptijd van 55”30

- BART SPRUIJT

Paulien Couckuyt heeft op het BK in Gentbrugge een flinke slok vertrouwen getankt op de 400m horden richting WK en EK. Ze won afgetekend in een beste seizoenspr­estatie van 55”30. De Belgische recordhoud­ster met 54”47 lijkt weer op weg naar haar topniveau waarmee ze vorig jaar negende werd in Tokio. Op het WK wil ze zich meten met de wereldtop en op het EK in augustus wil ze haar vormpiek bereiken.

Met een sterke 400m-hordenfina­le bewees de 25-jarige Paulien Couckuyt dat haar vorm nog altijd in stijgende lijn zit.

“Ik ben zeker heel tevreden”, straalde Couckuyt. “Je wilt toch altijd verbeterin­g zien richting het EK en dan eerst nog het WK vooraf. Ik wil kleine stapjes vooruit blijven zetten. Het zou mooi zijn om binnenkort weer onder de 55 seconden te duiken. Ik denk dat ik toch al mijn niveau van vorig jaar benader. Om onder de 55 seconden te geraken heb ik een race nodig met wat meer tegenstand om me extra hard te pushen. Wie weet kan dat op het WK. Ik ben ook heel blij met de Belgische titel.”

De 400m horden scheert internatio­naal hogere toppen dan ooit. De Nederlands­e Femke Bol, de vriendin van polsstoksp­ringer Ben Broeders, stapelt de Europese records op en Sydney Mc Laughin knalde zaterdag naar een werkelijk onwezenlij­k wereldreco­rd van 51”46.

“Dat wereldreco­rd geeft een wauw-effect. Het niveau is echt ongelofeli­jk. Haar tijd is bijna onmenselij­k. Zelfs op een 400m zou dat al een toptijd zijn”, plaatst Paulien Couckuyt de topchrono in perspectie­f. “Bij de tijden van Femke Bol kan ik me nog iets voorstelle­n. Zij loopt met 52”03 ongeveer even snel als ik op een 400m. Maar 51 is eigenlijk niet te doen. Ze loopt met zo’n souplesse. Dat is volgens mij haar geheim. Ik kijk er heel hard naar uit om binnenkort weer tegen die wereldtopp­ers uit te komen.”

Opmerkelij­k: de Antwerpse ziet het WK vooral als een ultieme voorbereid­ing op het EK.

“Ik heb tijdens de voorbereid­ing drie maanden gesukkeld met blessures. Mentaal was het daardoor ook een zware voorbereid­ing, maar nu ben ik er weer helemaal bovenop aan het komen. Het WK zal nog net te vroeg komen. Ik wil vooral top zijn op het EK, maar het is wel mooi dat ik vlak voor het WK opnieuw dit niveau haal. Ik ben echt tevreden met de tijd. Alweer een beste seizoenspr­estatie. Ik had schrik van de wind, maar dat viel mee. Uiteraard kan het altijd nog ietsje beter, maar dat is nu eenmaal altijd zo op de 400m horden.”

Er volgen nu nog twee races op Belgische bodem voor ze het vliegtuig opstapt naar de Verenigde Staten.

“Woensdag loop ik nog een vlakke 400m in Luik. Daar wil ik mijn vorm testen op de 400m. Afhankelij­k van hoe het daar gaat, kies ik op de Nacht van de Atletiek zaterdag voor de 400m of de 400m horden. Ik kan die extra wedstrijde­n nog goed gebruiken. Ik ben benieuwd wat het zal geven. Op 5 juli vertrekken we dan naar het WK in Eugene.”

 ?? FOTO BELGA ?? Paulien Couckuyt snelt naar de Belgische titel om de 400 meter horden.
FOTO BELGA Paulien Couckuyt snelt naar de Belgische titel om de 400 meter horden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium