Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Het was knokken tot het einde”

Nick Thijs gunt Alexis Krug geen revanche en wint opnieuw in Brasschaat

- (basp)

Nick Thijs heeft voor het tweede jaar op rij de Parktriatl­on van Brasschaat (1/4) op zijn naam geschreven. Net als vorig jaar vocht de Kapellenaa­r een verbeten duel uit met Kalmthoute­naar Alexis Krug. Zijn sterke loopbenen gaven de doorslag, maar hij moest er flink voor vechten tot het einde.

Het wedstrijds­cenario speelde in de kaart van de sterk lopende Nick Thijs. Hij kon in de zwemproef in de E10-plas de schade beperken, zat in de kopgroep tijdens het fietsen en maakte het af in het lopen.

“De wedstrijd verliep een beetje zoals ik had gehoopt”, vertelde Thijs. “Krug had in het zwemmen meteen een gaatje geslagen van 20 à 25 seconden. Lander Dircken en ik zijn er dan naartoe kunnen fietsen. Toen we na een zestal kilometer aansloten bij Krug, zijn we met z’n drieën meteen goed beginnen ronddraaie­n. We reden drie minuten voorsprong bij elkaar.”

In de looprondje­s in het Park van Brasschaat maakten Krug en Thijs er een mooi schouwspel van.

“Al snel bleven enkel Alexis en ik over. Het werd een wat tactische strijd met versnellen en temporiser­en. In de derde ronde heb ik dan een klein kloofje kunnen slaan van 15 seconden. Het verschil werd nooit groot. Het was toch knokken tot het einde, want ik voelde dat de energie opgeraakte. Uiteindeli­jk hield ik het vast.”

Na 1u54’50 maakte hij het zegegebaar. Krug (1’55’07) moest weer vrede nemen met de tweede plaats en Brasschate­naar Lander Dircken (1u57’11) kon niet ontbreken op het podium. Hij is net terug na een coronabesm­etting. Het wedstrijdv­erloop leek ietwat op dat van vorig jaar.

“Het scenario was inderdaad wat vergelijkb­aar met vorig jaar toen er ook een strijd was tussen Alexis en mezelf. Ik heb het opnieuw kunnen afmaken in het lopen. Welke zege ik nu de mooiste vind? Dan toch misschien dit jaar. Omdat het deze keer wat meer verwacht werd. Er waren meer supporters, er was enige druk, en ik heb het dan toch kunnen afmaken. Het is leuk om al die vrienden en familie die komen supportere­n voor mij een mooie dag te geven.”

Thijs kan met vertrouwen de komende races tegemoet gaan.

“Volgend weekend is er het BK kwarttriat­lon. Daar wil ik meedoen voor de top tien of zelfs de top vijf. Daarna focus ik op enkel halve triatlons. Ik wil mezelf ontwikkele­n op die afstand en zien wat het geeft. De vorm zit alvast heel goed. Hopelijk kan ik dat vasthouden en dan volgen de resultaten vanzelf wel.”

Bij de vrouwen boekte Britt Heirman haar tweede zege op rij nadat ze vorig jaar ook al de beste was. De triatlete uit ’s Gravenweze­l klaarde de klus in 2u17’39.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Nick Thijs kon Alexis Krug in de afsluitend­e loopproef net achter zich houden.
FOTO KOEN FASSEUR Nick Thijs kon Alexis Krug in de afsluitend­e loopproef net achter zich houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium