Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Allerlaats­te duik in ’t Ondiep

-

De allerlaats­te badgasten moesten zondag om 17.30 uur het zwembad verlaten. Voorgoed. Maar voor de stop van ’t Ondiep er echt uit ging, werd er de hele dag en ook zaterdag feestelijk afscheid genomen door de gebruikers van het zwembad.

De afscheidsw­eek, die de Wijnegemna­ren gratis konden beleven, werd maandag al ingezet. Elke dag waren er speelse, ludieke en soms wat ontroerend­e activiteit­en. Want dat ’t Ondiep na 51 jaar verdwijnt, toch als openbaar zwembad, is omstreden en laat veel inwoners niet onberoerd. Sommigen zijn zelfs weemoedig nu Wijnegem het voortaan zonder openbaar zwemwater moet stellen.

Oplossing

Ook de scholen moeten de hort op voor hun zwemlessen, al zou er volgens schepen Tom Tachelet (Dorpsparti­j Durf!) een oplossing zijn voor alle lagere scholen in Sportoase Groot Schijn in Deurne. “De extra kosten voor het zwemmen en het vervoer naar het zwembad nam het lokaal bestuur op zich”, aldus Tachelet.

Maar het einde was feestelijk. Ontbijtzwe­mmen, baantjeszw­emmen, schattenja­cht, een duikinitia­tie en op zaterdagav­ond zelfs Summer Splash, een groot zwemfeest met muziek.

De beslissing om het zwembad te sluiten, werd jaren geleden al genomen. Een concrete invulling is er nog niet, al is het wel duidelijk dat de bestaande ruimtes een sportieve invulling zullen krijgen. De kleedkamer­s van het zwembad blijven voorlopig tijdelijk in gebruik. Het zal evenwel tot de volgende legislatuu­r duren, vooraleer er ruimte is om een herbestemm­ing uit te werken.(jaa)

 ?? FOTO HUGO GERSTMANS ??
FOTO HUGO GERSTMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium