Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Laatste kleuterdip­loma’s uitgereikt in wijkschool

Schoolpoor­t valt donderdag voorgoed dicht

- (ella)

Jana, Lisa, Emma, Marieke en Markus zijn de allerlaats­te kleuters die afstuderen aan wijkschool Klein Veerle in Sint-Lenaarts (Brecht). Die sluit donderdag voorgoed de deuren na ruim 55 jaar. Het werd dan ook een bijzonder afscheid van de kleutersch­ool.

Vijf tijgertjes, zo worden de gediplomee­rde kleutertje­s van de wijkschool Klein Veerle genoemd. Voor hen bouwde directeur Koen Van Echelpoel een gepast afscheidsf­eestje. Hij kroop in de huid van dirigent en tuba

speler, terwijl de tien kleuters van de wijkschool hem begeleidde­n met slagwerk allerhande. Tweede thuis

Juf Stefanie speelde een mooie melodie op de dwarsfluit voor Jana, Lisa, Emma, Marieke en Markus. “Zij kozen zelf het liedje dat ik voor hen mocht spelen vandaag.” Daarna zong juf Rein nog een liedje. Zij ging na 22 jaar op 1 april van dit jaar met pensioen en vond een waardige opvolgster in juf Stefanie.

“Het was een hele eer om juf Rein op te volgen. Dankzij haar jarenlange ervaring liet ze fijne sporen na waarop ik kon voortbouwe­n”, meent de juf. “Deze ervaring in de wijkschool heeft

mij laten groeien net zoals juf Rein haar kleuters hier liet groeien. Het is heel jammer dat de school sluit.”

Hechte band

Dat vindt ook juf Rein, die hier sinds 2011 de enige kleuterjuf was. “Het was sowieso met pijn in het hart dat ik in april met pensioen ging. Ook al was het een warm en emotioneel afscheid, ik denk er nog elke dag aan. Ik heb hier doodgraag gestaan, het was mijn tweede thuis. Omdat het zo’n kleine school was, had je een heel hechte band met de ouders. Ik ben heel blij dat ik mijn loopbaan hier in de wijkschool nog heb kunnen afronden. Gelukkig klikte het meteen met juf Stefanie en kon ik met een gerust hart vertrekken”, besluit juf Rein in een reactie aan uw krant.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Jana, Lisa, Emma, Marieke en Markus zijn de laatste kleuters die afzwaaien op de wijkschool Klein Veerle.
FOTO ELKE LAMENS Jana, Lisa, Emma, Marieke en Markus zijn de laatste kleuters die afzwaaien op de wijkschool Klein Veerle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium