Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-commissari­s vrijgespro­ken van laster tegen korpschef

Rechtbank

-

De rechtbank heeft ex-politiecom­missaris Roel Dom vrijgespro­ken van lasterlijk­e aangifte tegen korpschef Serge Muyters van politiezon­e Antwerpen. “Er werden onvoldoend­e stukken aangebrach­t.”

Volgens de rechtbank heeft korpschef Serge Muyters van politiezon­e Antwerpen te weinig stukken aangelever­d waaruit zou blijken dat ex-commissari­s Roel Dom zich schuldig zou gemaakt hebben aan het indienen van een lasterlijk­e aangifte.

Dom vond dat hij het slachtoffe­r was van pesterijen bij de politie en diende daarvoor verschille­nde klachten in bij de arbeidsaud­iteur en de onderzoeks­rechter. Een van die klachten raakte bekend enkele dagen voor de benoeming van Muyters als korpschef, een andere klacht wegens pesten kwam in de pers vier dagen voor de lokale verkiezing­en in 2018. Volgens Serge Muyters is er sprake van kwaadwilli­g opzet, de korpschef diende daarom op zijn beurt klacht in tegen Dom. Muyters eiste 5.000 euro schadeverg­oeding omdat hij het slachtoffe­r werd van een lastercamp­agne.

Roel Dom ontkende dat er enig kwaad opzet in zijn klachten schuilde, hij werd gesteund door het parket dat zijn vrijspraak vorderde. De rechtbank sprak Dom dinsdag vrij, door het gebrek aan aangelever­de stukken is het volgens de rechters onmogelijk te oordelen over de feiten en het opzet.

 ?? FOTO RR ?? Roel Dom.
FOTO RR Roel Dom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium