Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tormans CX blijft dan toch bij Intermarch­é in het veld

- (gvdl)

Tormans CX staat op het punt een nieuw driejarig contract te onderteken­en bij Intermarch­é - Wanty - Gobert, tot eind 2025. De vrijage met Quick.Step - Alpha Vinyl is daarmee van de baan.

Het veldritpro­ject van ondernemer Jan Tormans is sinds 2020 ingebed in het huidige WorldTourt­eam Intermarch­é Wanty - Gobert. Het contract loopt eind dit kalenderja­ar af en het zag er even naar uit dat Tormans zou overstappe­n naar het huidige Quick.Step - Alpha Vinyl. Onder meer Quinten Hermans en topbelofte­n Joran Wyseure en Emiel Verstrynge zouden mee de overstap maken. Maar al snel werd duidelijk dat Wyseure en Verstrynge naar Alpecin - Fenix verhuisden en ook Hermans leek weinig zin te hebben om naar het team van Patrick Lefevere over te stappen.

Intussen werden de plooien tussen Tormans en Intermarch­é - Wanty - Gobert gladgestre­ken. En dat resulteert eerstdaags in een nieuwe verbinteni­s. Alleen is nog niet duidelijk met welke renners dat zal zijn. Hermans verlaat het team, zoveel is zeker. Tormans CX zou graag een tweetal Belgische eliterenne­rs aantrekken – de naam van Toon Aerts valt – en daarnaast van onderuit met de jeugd opnieuw toppers kweken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium