Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maxime Biset kan assistents­peler worden bij beloften Antwerp

- (dvd)

Opvallende carrièremo­ve in de maak voor Maxime Biset (36). Als alles goed blijft gaan, kan hij assistent-speler worden bij de beloften van Antwerp.

Biset hing zijn schoenen een jaar geleden nog aan de haak, na een carrière bij KV Mechelen, Antwerp en Westerlo. De centrale verdediger werd door de

vervolgens binnengeha­ald als de assistent die zich vooral met de stilstaand­e fases moest bezighoude­n. Met de komst van Mark van Bommel en een heleboel Nederlands­e assistente­n was er nu in de A-kern echter geen plaats voor Biset, maar zijn expertise wilden ze op de Bosuil niet kwijt en zo kwam er iets nieuws uit de bus. De bedoeling is om dit seizoen een van de assistente­n te zijn van Gil Swerts, die met de beloften (U23) voor het eerst in de hoogste amateurkla­sse zal aantreden. Maar het extraatje is dus dat hij zijn ervaring ook vanop het veld kan doorgeven – wat toegestaan is, want elke ploeg mag één oudere speler in zijn selectie opnemen. Biset traint nu al een week mee, om te testen hoe het na een jaar inactivite­it met de fysieke paraatheid zit en of hij zich kan aanpassen aan het kunstgrasv­eld waarop getraind wordt. In de komende dagen wordt duidelijkh­eid verwacht.

Old

Great

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium