Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Malinese spits Dorgeles Nene is vijfde aanwinst voor Westerlo

- (sks, bdh)

De Malinese spits Dorgeles Nene (19) is de vijfde zomertrans­fer van Westerlo. Hij wordt voor één jaar gehuurd van RB Salzburg en moet de Kemphanen wat meer offensieve slagkracht geven. Gekneed op de Jean-Marc Guillou Academy in Mali en met een (heel klein) vleugje Eden Hazard.

In de winter van 2021 stelde Red Bull Salzburg aanwinst Dorgeles Nene voor. Hij tekende er een contract tot 2025. Op zich was dat geen verrassing. Nene werd opgeleid in de Jean-Marc Guillou Academy in Mali – u kent Guillou nog wel van SK Beveren met Yaya Touré of de academie in Tongerlo. Een officiële samenwerki­ng hebben de Oostenrijk­ers niet met de academie in Bamako, toch slaan ze de handen vaker in elkaar. Zo won Nene in 2019 al de Wambo Cup in Bellinzona met de RB Salzburg Acadamy.

Twee uitleenbeu­rten

Op zijn eerste minuten voor

moet hij nog wachten, maar Nene maakte bij zijn uitleenbeu­rten aan FC Liefering – een opleidings­ploeg van RB Salzburg in de tweede divisie – en SV Ried wel een goede indruk. Zo was hij bij FC Liefering dit seizoen goed voor 8 goals en 7 assists in 16 wedstrijde­n. Bij SV Ried zijn de cijfers wat minder: 2 goals en 3 assists in 14 wedstrijde­n.

“Toch deed hij het uitstekend”, licht Christoph Nister, die SV Ried voor

volgt toe. “Met zijn snelheid en techniek kan hij verdediger­s echt pijn doen. Hij scoort

Die Roten Bullen

Die Kronen Zeitung makkelijk en is zelfs nog beter in assists geven. Zijn stijl? Een vleugje Hazard, een heel klein beetje. Bovendien werd hij in Ried als centrumspi­ts uitgespeel­d, als winger komt hij nog beter tot zijn recht.”

Ondanks zijn jonge leeftijd had Nene zowel bij FC Liefering als SV Ried weinig tijd nodig om zich aan te passen. Bij beide ploegen was hij bij zijn eerste basisplaat­s meteen goed voor een doelpunt of een assist.

Internatio­nal

Met Nene krijgt Jonas De Roeck er nog een extra internatio­nal bij. Begin dit jaar maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Mali. Op het WK zal hij er straks niet bij zijn. In de beslissend­e kwalificat­iewedstrij­d was Tunesië net iets te sterk.

 ?? FOTO RR ?? Dorgeles Nene.
FOTO RR Dorgeles Nene.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium