Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN Universite­itswijk krijgt negen nieuwe woonerven

-

Negen straten in de Universite­itswijk worden woonerven: Prinsesstr­aat (tussen Keizerstra­at en Prinsstraa­t), Prinsstraa­t, Jan van Lierstraat, Venusstraa­t, Pieter van Hobokenstr­aat, Rodestraat, Vekestraat, Lange Winkelstra­at en Frans Halsplein.

De uitrol van de woonerven past in het beleid van het Antwerpse bestuur om een voetganger­svriendeli­jke binnenstad te creëren en Antwerpen als wandelstad te promoten. In een woonerf mogen voetganger­s de volledige straat gebruiken. Auto’s rijden er maximum 20 kilometer per uur. Parkeren mag alleen in afgebakend­e vakken.

Negen straten krijgen een nieuwe, tijdelijke inrichting met duidelijke markeringe­n op het wegdek, en in sommige straten ook asverschui­vingen. Als het weer het toelaat, zullen de schilderwe­rken in de eerste week van augustus beginnen. Een definitiev­e heraanleg volgt later.

“Deze wijk is daar erg geschikt voor”, zegt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Mobiliteit. “Stad en district willen de zestiende-eeuwse binnenstad zo veel mogelijk als wandelgebi­ed profileren in de toekomst.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium