Gazet van Antwerpen Stad en Rand

80-plussers krijgen tweede boosterpri­k

- (jaa)

Zeshonderd 80-plussers uit Schoten maakten dinsdag van de gelegenhei­d gebruik om zich ‘om de hoek’ alsnog een tweede boostervac­cin te laten toedienen ter preventie van corona. Omdat slechts een minderheid van die doelgroep eerder dit voorjaar de lange reis naar Antwerp Expo had gemaakt, kwam de lokale sessie er toch.

Het vaccinatie­team stond paraat om de oudste en meest kwetsbare leeftijdsg­roep te ontvangen in sporthal De Zeurt. De vaste medewerker­s kregen bij die gelegenhei­d de steun van lokale vrijwillig­ers en profession­elen in alle facetten van de organisati­e: van verkeersbe­geleiding op de parking, over het onthaal en het zetten van de prik tot de nazorg.

Moeder en dochter

Zo was Clementine Persoons (82), die met haar rolstoel eerder bewust gepast had voor een lange en moeizame verplaatsi­ng naar de andere kant van Antwerpen, nu aangenaam verrast dat ze dicht bij huis terechtkon en bovendien overal bekenden zag. Begeleid door haar dochter Nicole Van den Broeck liet ze zich voor de vierde keer vaccineren door de gepensione­erde verpleegku­ndige Chris Van Noten. “Dat stelde ons meteen gerust. Het werd een aangename uitstap in het zonnetje”, aldus moeder en dochter.

Wommelgem

Op 30 juni krijgen de tachtigplu­ssers van Wommelgem de gelegenhei­d om een tweede boosterpri­k te laten zetten in hun vrijetijds­centrum Brieleke. Dus ook vlak bij huis.

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium