Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lift voetganger­stunnel werkt op 11 juli weer

Renovatie heeft zes maanden geduurd

-

De lift van de voetganger­stunnel of Sint-Annatunnel op Linkeroeve­r wordt op maandag 11 juli weer in gebruik genomen. Dat is zes maanden na de start van de renovatie. Op rechteroev­er is het nog wachten tot eind december.

De renovatie begon op 10 januari. “De lift op Linkeroeve­r is onder handen genomen met respect voor het historisch karakter”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit. “Een tunnel die voor de Antwerpse mobiliteit, fietsers en voetganger­s, van onschatbar­e waarde is.”

Er zal vanaf 11 juli een testperiod­e zijn van een maand, maar de lift kan dus al worden gebruikt door de mensen die naar de overzijde van de Schelde willen. De aannemer zal dagelijks aanwezig zijn om in te grijpen indien nodig.

Met de renovatie van de liftkooi is de oude sturing uit 1932 weer zichtbaar gemaakt. Een groot deel van de oude elektromec­hanische onderdelen kunnen in gebruik blijven, maar het volledige systeem heeft wel een nieuwe moderne elektronis­che aansturing gekregen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium