Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rondje moddergooi­en tussen Hermans en Intermarch­é gaat verder

- (wvo, sfj, tmvn)

“Door de manier waarop hij gereageerd heeft, heeft Quinten Hermans getoond waarom we hem niet meenemen naar de Tour.” Dat zei Aike Visbeek, sportief manager van Intermarch­é-Wanty-Gobert, woensdagoc­htend. “Een ploeg die zo omgaat met haar renners, daar wil ik geen deel van uitmaken”, reageert Hermans.

Intermarch­é-Wanty-Gobert gaf gisteren bij monde van sportief manager Aike Visbeek toe dat het feit dat Quinten Hermans niet wilde bijtekenen bij de ploeg en straks naar Alpecin-Deceuninck verkast, er mee te maken heeft dat de renner niet geselectee­rd werd voor de Tour.

“Er is heel veel gebeurd de voorbije maanden”, verwijst Visbeek naar de moeizame contractbe­sprekingen.

“De gesprekken hebben heel lang geduurd. Mensen waren boos en teleurgest­eld. Uiteindeli­jk heeft dat ons doen besluiten dat dit geen goede situatie was om met Quinten naar de Tour te gaan. Het gaat hier niet alleen om de sterkste acht renners, je moet ook een team hebben dat goed samenwerkt.”

Visbeek is teleurgest­eld in de attitude van Hermans. “Quinten moet ook niet zeggen dat hij niet weet waarom hij de sfeer zou verzieken. De sfeer wás al verziekt.

Net met zijn reactie heeft hij ons gelijk bewezen.” Maar volgens Hermans was de sfeer tijdens de recente Baloise Belgium Tour allerminst verziekt. “De ploegleidi­ng wist toen al dat ik het team zou verlaten. Toch dokterden ze een plan uit om de koninginne­nrit naar Durbuy naar onze hand te zetten. ’s Avonds in het hotel was iedereen oprecht gelukkig voor mij. Toen was de sfeer opperbest. Ik heb ook van tal van ploegmakke­rs en ploegleide­rs berichten gehad waarin ze stelden dat ze dit niet hadden zien aankomen en dat ik deze behandelin­g niet verdien.”

Op stage

Hermans gaat de komende drie weken niet thuis in de zetel naar de Tour kijken. “Ik ga mezelf niet kwellen. Nee, ik vertrek donderdag richting Italië en neem een weekje vakantie. De fiets gaat mee, want de twee daaropvolg­ende weken trek ik op hoogtestag­e in het Italiaanse Livigno. Net zoals bij Telenet-Fidea Lions

(de crossploeg van Sven Nys waarvoor hij voordien reed, red.)

wil ik me tot de laatste dag profession­eel blijven gedragen. Ik hoop alleen maar dat ik daartoe de kans krijg. Want als ik dit zo allemaal verneem, weet ik niet of ik dit seizoen nog veel zal mogen koersen.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium