Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met revanche ben ik niet bezig”

Sinan Bolat (33) in doel bij Westerlo: opmerkelij­k, toch? Vanwaar die keuze? Hoe blikt hij terug op al dat gedoe in Gent? En ging hij niet eindelijk naar Turkije? Veel vragen, maar of hij die allemaal wilde beantwoord­en?

- DAVID VAN DEN BROECK

“Ja, niet slecht, hè?

Vaak geven ze spelers van mijn leeftijd nog maar twee jaar of zelfs één plus één, dus dit is een mooie erkenning. Het zal wel meegespeel­d hebben dat ik de voorbije vijf jaar amper matchen heb gemist door blessures. Ze weten dat ik nog fit genoeg ben om vele jaren door te gaan.” (glimlacht)

Dan kan je straks mee Europa in!

“Ja, die Europese droom leeft hier, dat klopt. En het potentieel is aanwezig, zeker met iemand als Hasan, die voor Fenerbahçe al miljoenent­ransfers deed. Maar alles moet stap per stap. Dit seizoen zijn er drie clubs die degraderen. Dus het enige wat telt, is zo snel mogelijk het behoud veiligstel­len. Het is niet de bedoeling dat ik straks in 1B speel.”

“Die interesse was er zeker. Ook in januari al – vraag maar aan Gent. Er waren officiële aanbieding­en van Galatasara­y en Fenerbahçe. Maar ik heb toen nooit gezegd dat ik per se weg wilde, en zeker niet dat ik per se naar Turkije wilde. Ik snap dat de mensen dat dénken, want zeker in de Turkse pers keren die verhalen constant terug. En omdat ik uiteindeli­jk altijd in België blijf, snap ik ook wel dat men er op den duur lacherig over doet en denkt dat ik die verhalen gebruik om een beter contract te versieren. Maar dat klopt niet.”

“Van hun kant is er inderdaad al veel over mij gezegd. Maar wie veel praat, doet dat meestal omdat hij weet dat hij verkeerd zit. En omdat hij de mensen wil doen geloven dat hij toch heeft. Ik daarentege­n heb mijn mond gehouden.”

“(Gespeeld) niet gezien.” red.) (lacht). gelijk altijd

“Hij zei toch dat we elke ochtend nog goeiedag zeiden? (glimlacht)”

Ah nee, ik heb hem

“Revanche? Zo sta ik niet in het leven. Tuurlijk was het niet leuk om op zo’n manier te moeten vertrekken. Zeker omdat ik weer een bekerfinal­e heb gemist. Eerst bij Antwerp door corona, nu bij Gent door dat gedoe. Ik had wel mijn aandeel in die beker, want in vier van de zes matchen stond ik in doel, maar het blijft spijtig. Ook voor de nationale ploeg werd ik niet meer opgeroepen, omdat ik op de bank zat. Maar over revanche wil ik niet spreken. En over die situatie bij Gent heb ik ook al genoeg gezegd. Op een dag zal ik er wel eens uitgebreid op terugkomen, maar nu heb ik geen zin om commotie te veroorzake­n.”

“Afscheidsm­atch? Ik alleen spelen omdat Davy niet kon meedoen. Maar zoals ik zeg: ik ga er niet dieper op in.” mocht (Roef,

“Nogmaals: ik kom er later nog wel op terug.”

Dan komen we later nog wel eens langs.

“Als ik tegen dan niet in Turkije speel, hè Nee nee, grapje. Ik zit hier prima, dichter bij de familie in Zonhoven en bij een ambitieuze club.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Dag Sinan. We hadden jou eerder in Anderlecht verwacht – de enige Belgische topclub waar je nog niet speelde.
Wat brengt jou in Westerlo?
Maar zonder de Turkse link had je hier wellicht niet gestaan?
Ook tegenover de coach blijkbaar?
Maar meer ook niet. Heb je hem vorige week tijdens de oefenmatch tegen Gent gesproken?
Jullie wonnen met 6-2, maar de echte revanche volgt nog in de competitie?
We wilden nog vragen naar die afscheidsm­atch waar je forfait voor gaf.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Dag Sinan. We hadden jou eerder in Anderlecht verwacht – de enige Belgische topclub waar je nog niet speelde. Wat brengt jou in Westerlo? Maar zonder de Turkse link had je hier wellicht niet gestaan? Ook tegenover de coach blijkbaar? Maar meer ook niet. Heb je hem vorige week tijdens de oefenmatch tegen Gent gesproken? Jullie wonnen met 6-2, maar de echte revanche volgt nog in de competitie? We wilden nog vragen naar die afscheidsm­atch waar je forfait voor gaf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium