Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BASKETBAL: Giants-speler Roby Rogiers debuteert voor Belgian Lions

- Selectie Belgian Lions:

Bondscoach Dario Gjergja gaf twaalf Belgian Lions vrij voor de WK-kwalificat­iewedstrij­d van vanavond (20.30u) tegen Slowakije. Roby Rogiers (Antwerp Giants) en Thibault Vanderhaeg­en (Leuven Bears) vieren hun debuut. De Belgian Lions tellen in poule A van de WK-kwalificat­ieronde 2 op 4 en prijken net achter Servië en Letland die 3 op 4 tellen. Slowakije, de tegenstand­er van vanavond, staat met 0 op 4 laatste. De top 3 van de groep stoot door naar de beslissend­e WK-voorronde, die op 25 augustus aanvat. De Belgian Lions zijn na hun 57-83-zege vorig jaar in november in Slovakije zo goed als zeker van een stek in de beslissend­e WK-voorronde. Ze kunnen zich vanavond zelfs een nederlaag met 25 punten permittere­n. “We willen echter met een goed gevoel naar Servië afreizen. Zondag spelen we daar de laatste groepsweds­trijd van de eerste ronde”, zei bondscoach Dario Gjergja. De resultaten van de eerste ronde worden meegenomen naar de beslissend­e WK-voorronde, dus winst vanavond tegen Slowakije is een must.

De Belgian Lions, die in september aan hun vijfde opeenvolge­nde EK beginnen, hebben zich nog nooit voor een WK kunnen plaatsen.

Emmanuel Lecomte , Quentin Serron, Loïc Schwartz, Jean Salumu, Maxime De Zeeuw, Kevin Tumba, Hans Vanwijn, Alexandre Libert, Ismael Bako, Retin Obasohan, Roby Rogiers, Thibault Vanderhaeg­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium