Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goede test voor Thiam in ‘haar’ Luik

-

In haar thuisstad Luik, haar laatste wedstrijd voor het vertrek richting WK in Amerika over tweeënhalv­e week, ging tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam over 1m91 in het hoogspring­en. Ter vergelijki­ng: ze sprong onlangs in Parijs 1m92, even hoog als tijdens de Spelen van Tokio vorig jaar. Een dag eerder had ze nog pijn aan haar hamstrings, in Luik had ze een goed gevoel. “Maar ik ben tevreden over mijn voorbereid­ing op het WK.”

Kevin, Jonathan en Dylan Borlée wilden nog een 400m in de benen hebben voor het vertrek. Kevin liep in Bern met 45”12 een topchrono die hij al jaren niet meer had gelopen, Dylan liep er een persoonlij­k record (45”18) en Jonathan liep weer – dat mag een succes heten na veelvuldig­e blessures, hij klokte toen 46 rond. In Luik waren de chrono’s niet geweldig overtuigen­d, maar zowel Kevin (46”10) als Dylan (46”18) klaagden over de wind. Kevin: “Het gevoel is daarentege­n veel beter dan op het BK. Ik heb nog last van mijn rug maar ook dat gaat wat beter.”

Wel verontrust­end: Jonathan Borlée staakte de strijd in de laatste rechte lijn, met alweer pijn in zijn rechterham­string.

Goed nieuws voor het WK: de kwalificat­ielijst werd woensdag officieel, en zowel Alexander Doom, Dylan als Kevin Borlée hebben zich ook individuee­l kunnen plaatsen voor de 400m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium