Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer lekker tafelen in zomerbar BarBaar

- (bar)

Zomerbar BarBaar in het Altenapark opent op vrijdag 1 juli weer de deuren. Uitbaters Wim Gyselen en Tine De Weerdt hebben goed nieuws, want na de zomermaand­en volgt op dezelfde locatie de langverwac­hte opening van hun bistro KoKo. Die gooit op 13 september de deuren open.

BarBaar opent de deuren een week later dan voorgaande jaren. “We kregen al veel ‘ongeruste’ vragen of er dit jaar geen zomerbar kwam. Buiten onze wil om, kunnen we pas een week later van start gaan”, wil Wim Gyselen toch even kwijt. “Maar we kunnen iedereen geruststel­len, we zijn er weer.”

Net als vorige jaren kan er aan het Landhuis in het Altenapark worden genoten op het ruime terras, aan de vijver en op het ‘strand’. Al zijn er wel enkele aanpassing­en gebeurd. “Het food-gedeelte verhuist grotendeel­s naar binnen, waar Nicho Rillaerts – die ook de chef wordt van KoKo – onder meer zorgt voor de befaamde hamburgers. In het weekend vullen we dit nog afwisselen­d aan met foodtrucks.”

Stille beats

Ook de programmat­ie van evenemente­n onderging wijziginge­n om maximaal rekening te houden met de buren. Geen harde beats van dj’s, maar eerder ‘stille’ evenemente­n. “Tijdens het openingswe­ekend plannen we op zaterdag een Spaanse avond met sangria, paella (vooraf inschrijve­n) en flamenco-danseresse­n. Op 30 juli staat een country-dag met initiaties lijndansen geprogramm­eerd en een dag later is er Kwafé Afrique met haarknippe­n, een fietstocht en barbecue ten voordele van Vélo Afrique. Op 23 juli vindt waarschijn­lijk ook weer het WK wc-pot werpen plaats. In augustus dan passeren een silent disco (19/8) en bierfestiv­al (24/8) de revue. Daarnaast komt David LLoyd op bepaalde tijdstippe­n sportlesse­n geven met onder meer apero workouts en ouderkind bootcamps”, sommen de uitbaters op.

Nieuwe Bistro

Zomerbar BarBaar blijft open tot en met 28 augustus, dagelijks vanaf 11 tot 24u, op vrijdag en zaterdag tot 1u.

Daarna is het voor Wim en Tine uitkijken naar de opening van hun bistro KoKo in datzelfde Landhuis. Omdat de heraanleg van het park nog altijd op zich laat wachten, besloten ze niet langer te wachten. Vanaf 13 september verwelkome­n ze er iedereen in hun nieuwe eetgelegen­heid. In juli en augustus blijft BarBaar op post en sluit het binnengede­elte. Zowel voor BarBaar als KoKo loopt vanaf dit jaar zeker een contract van de komende vijftien jaar.

 ?? FOTO WF ?? Uitbaters Wim en Tine testen de strandstoe­len al een keer uit.
FOTO WF Uitbaters Wim en Tine testen de strandstoe­len al een keer uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium