Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Radiozende­rs overspoele­n zeedijk in de zomer

- TOM VETS

De zomer is begonnen, onze radiozende­rs trekken naar buiten. Veelal naar de kust, maar ook in het binnenland kom je Studio Brussel, MNM en de andere zenders tegen. Wie doet wat waar? Een overzicht.

Joe Summer Island

Zes weken lang live radio, telkens van 10 tot 22u. Je kan ook een gratis ritje in het reuzenrad maken of los gaan in een van de nostalgisc­he kermisattr­acties, en dat alles bij een hapje en een drankje met zicht op zee.

De opening staat gepland op vrijdag 1 juli. ‘s Avonds worden bezoekers getrakteer­d op een optreden van Jaap Reesema en Pommelien Thys. Aansluiten­d is er een dj-set van Sven Ornelis. Je kan op het zomerse eiland terecht tot en met maandag 15 augustus.

Koning Ridderdijk Westende

Wat?

Vanaf

Waar?

Wat? wanneer?

Q Beach House

in

Vanop het strand van Oostende zorgt de zender heel de zomer lang van 10 tot 22u voor livemuziek: straffe radio en geregeld optredende artiesten. Je kan er ook genieten van frisse Q-cocktails, zomerse tapas en fijne feestjes.

zaterdag 2 juli vanaf 13u wijden Q-dj’s Jolien Roets en Matthias Vandenbulc­ke het Q Beach House officieel in. Camille, Jérémie Makiese en Willy William komen langs. Je kan er terecht tot 4 september.

Tussen het casino en de Thermen, ter hoogte van de Kemmelberg­straat

Vanaf wanneer?

Waar?

Nostalgie Beach Radio

Live radio op de zeedijk, met zicht op zee en de deuren wagenwijd open. Elke dag tussen 10 en 19u kan iedereen een bezoekje brengen aan de studio en er Nostalgie-dj’s als Leen Demaré, Bjorn Verhoeven, Johan Henneman en Astrid Philips aan het werk zien. Elke dag zijn er prijzen te winnen. Wie langskomt, krijgt sowieso iets leuks mee naar huis.

Vanaf

Wat?

Vanaf wanneer? 15 juli

Waar? vrijdag

Ter hoogte van Hendrikapl­ein in Nieuwpoort

het

Zes weken lang live radio vanuit een mobiele studio, telkens van 10 tot 20u.

Ann Reymen presenteer­t Samen met ladybikers Margaux Bogaert en Katleen Craenhals geeft ze tips om alles uit je vakantie te halen.

Wat?

Wie? (ma-vr, 10-12u). Caren Meynen of Daan Masset zijn de stemmen van (ma-vr, 1316u). Kim Debrie is er van 18 tot 20u met

11-23/7 in De Panne, 25/7-6/8 in Bredene, 8-20/8 in Blankenber­ge. Wanneer de tvshows worden opgenomen, is het

Waar? ook ’s avonds feest: 12-13/7 in De Panne, 27-28/7 in Bredene en 11&20/8 in Blankenber­ge, telkens rond 20.30u. De opnames zijn gratis.

En verder?

Bus Belgica van Studio Brussel:

69 dagen lang live radio vanop ruim twintig locaties, zoals The Hive op Rock Werchter (tot 3/7), Green Fields in Durbuy (4-7/7) of de Red Flames Fan Village in Leuven (8-10/7). Alle andere data kan je checken op stubru.be.

maakt vanaf maandag 4 juli iedere dag live radio van 10 tot 22u vanop de zeedijk van Blankenber­ge. Elk weekend kun je kennismake­n met watersport­en.

MNM stuurt ook reporters, onder wie Julie Vermeires vriend Laurins Dursin, het land in. De MNM Summer Squad gaat naar de luisteraar­s toe en brengt verslag uit vanop de leukste festivals en concerten, maar ook vanop zomerbars en alle andere plekken waar de MNM-luisteraar de zomer beleeft.

MNM:

 ?? FOTO RR ?? Nieuwsgier­ig naar het Q Beach House? Dan moet je deze zomer naar het strand van Oostende.
FOTO RR Nieuwsgier­ig naar het Q Beach House? Dan moet je deze zomer naar het strand van Oostende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium