Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoe krijg je graafmachi­nes tot in de tuin?

- (kba)

Niet elke tuin is even gemakkelij­k bereikbaar met een graafmachi­ne. Zeker in rijhuizen kan dat een probleem vormen, je moet al het geluk hebben dat er toegang is via buren of langs achteren.

“De moeilijke bereikbaar­heid zal de grootste uitdaging zijn”, zegt Ulrich Eijzermans van bouwgroep Aertssen. “Machines zijn er genoeg, en in kleinere tuinen kun je minigraver­s inzetten. Maar je kan die moeilijk met de helikopter in de tuin laten zakken. Met een torenkraan over het huis, dat gebeurt ook nog. Maar dat is geen eenvoudige oefening.”

“Ook zo’n hogedruksp­uit om aarde tussen de boomwortel­s te halen, komt met een grote compressor die je niet zomaar door een rijhuis haalt”, zegt boomverzor­ger Jotie De Meyer. “De machine om die grond weg te zuigen, is een nog grotere uitdaging.”

 ?? FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS ?? 3M moet in een eerste fase de met PFAS vervuilde gronden van 950 Zwijndrech­tse gezinnen saneren
FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS 3M moet in een eerste fase de met PFAS vervuilde gronden van 950 Zwijndrech­tse gezinnen saneren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium