Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ophalen zoon bij ex loopt mis: man vermoord door nieuwe partner

45-jarige man uit Ekeren neergestok­en in wijk Dam: derde moord in relationel­e sfeer in week tijd

- NETTE LOOTS SAM REYNTJENS

Bij een steekparti­j in de Antwerpse wijk Dam is gisternami­ddag een 45-jarige man uit Ekeren om het leven gekomen. Het slachtoffe­r zou twee messteken gekregen hebben en overleed op straat aan zijn verwonding­en. De verdachte, een 42-jarige man met Nederlands­e nationalit­eit, werd ter plaatse opgepakt. Het is al de derde moord in relationel­e sfeer in een week tijd in onze provincie.

De feiten speelden zich gisteren af in een appartemen­tsgebouw in de Twee Netenstraa­t in de wijk Dam. Volgens bewoners woont daar de ex-vrouw van het slachtoffe­r, samen met hun kinderen en haar nieuwe vriend. Het slachtoffe­r, een 45-jarige man uit Ekeren, kwam die namiddag zijn zoon ophalen, wat ontaardde in een zware ruzie. De nieuwe vriend zou daarbij een mes genomen hebben en stak het slachtoffe­r in zijn rug en borststree­k.

Het slachtoffe­r liep nog de straat op, maar overleed daar aan zijn verwonding­en. De politie kon aan het appartemen­tsgebouw de nieuwe vriend, een 42-jarige Nederlande­r, arresteren.

Het gerechteli­jk labo, de lokale recherche en de onderzoeks­rechter kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. “Hoewel aanvankeli­jk gedacht werd dat de feiten zich in het appartemen­t afgespeeld hebben, moet dat nog volledig uitgeklaar­d worden”, aldus Willem Migom, woordvoerd­er van de Antwerpse politie.

De familie van het slachtoffe­r en getuigen werden opgevangen door slachtoffe­rhulp.

Derde moord deze week

Het was al de derde moord in één week tijd die gebeurde in relationel­e sfeer. In Merksplas viel zaterdagoc­htend de 44-jarige Peter V.H. de woning van zijn ex-vriendin binnen. De vrouw (43) werd samen met haar kinderen en nieuwe vriend urenlang gegijzeld.

V.H. bedreigde het gezin met een machete. De 22-jarige dochter Shannon raakte hierbij zwaargewon­d maar kon ontkomen. Jarne (19), haar zoon, werd neergestok­en en overleefde de gijzeling niet. Uit onderzoek bleek dat de dader voorwaarde­lijk vrij was na eerder geweld tegen het gezin.

Maandagavo­nd, amper twee dagen later, werd de 64-jarige Robert De Tremerie dood teruggevon­den aan zijn stacaravan in

Herselt. Hij werd vermoord met steekwonde­n. Diezelfde avond werd Caroline D. (46) opgepakt voor de feiten. Ze zou sinds kort zijn vriendin zijn geweest en bij hem inwonen.

Haar motief is nog onduidelij­k, al kondigde ze de feiten wel aan bij de buurman. “De vrouw zei tegen mij, letterlijk: ik ga hem kapotmaken”, getuigde de buurman in onze krant. “Ik had nooit gedacht dat ze haar uitspraak ook echt zou uitvoeren.” D. is bekend bij het gerecht en werd recent nog gecolloque­erd. Vandaag verschijnt ze voor de raadkamer.

 ?? FOTO BFM, RR ?? Het appartemen­tsgebouw in de Twee Netenstraa­t waar de feiten zich afspeelden.
FOTO BFM, RR Het appartemen­tsgebouw in de Twee Netenstraa­t waar de feiten zich afspeelden.
 ?? FOTO RR ?? Vorige zaterdag verloor de 19jarige Jarne het leven na een gijzeling door de ex-partner van zijn mama.
FOTO RR Vorige zaterdag verloor de 19jarige Jarne het leven na een gijzeling door de ex-partner van zijn mama.
 ?? FOTO HANS OTTEN ?? Maandag werd in Herselt de 64jarige Robert De Tremerie vermoord door zijn nieuwe vriendin.
FOTO HANS OTTEN Maandag werd in Herselt de 64jarige Robert De Tremerie vermoord door zijn nieuwe vriendin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium