Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat is één nacht, als je je kind gelukkig kan maken?”

Kamperen voor een plekje op kunsthuman­iora

- (pavi)

Chris Wouters kampeert sinds donderdago­chtend 6u op de Mechelsest­eenweg voor de deur van Campus Explo Art van de kunsthuman­iora. Hij wil zeker op tijd zijn wanneer de school vandaag, op de eerste dag van de vakantie, om 13u de deur opent voor de inschrijvi­ngen voor het volgende schooljaar. Hoezo? Was dat aanschuive­n voor een plek op de schoolbank­en geen relict van het verleden?

“Mijn zoon Jef heeft zijn eerste jaar van de humaniora in een andere school gedaan”, legt Chris

Wouters uit. “Hij kreeg een A-attest en mocht dus probleemlo­os overgaan naar het tweede jaar, maar hij wil dolgraag naar het kunstonder­wijs. Een tijd geleden heeft hij voor de kunsthuman­iora een auditie gedaan om in het tweede jaar te kunnen beginnen in de richting Woord.”

Plaatsen al ingevuld

Van de jury kreeg Jef Wouters een positief advies. Maar dat betekende nog niet dat hij ook daadwerkel­ijk mag beginnen in september. Enkele weken geleden kregen zijn ouders het bericht dat er in het tweede jaar maar twee plaatsen open zijn in deze school van het Gemeenscha­psonderwij­s. “Voor het eerste jaar is er geen probleem, maar het tweede jaar ligt wat moeilijker doordat de meeste plaatsen al ingevuld zijn door de leerlingen die het voorbije schooljaar in het eerste begonnen.”

Chris en Jef hoorden dat er meer kandidaten waren dan plaatsen en dat de school de nieuwe leerlingen zou inschrijve­n in volgorde van binnenkoms­t op vrijdag.

Visser op een stoeltje

“Ik verwijt de school niks, ik heb geen probleem met die manier van werken”, zegt Chris. “Maar Jef wil absoluut aan deze studie beginnen en hij was er als de dood voor dat het niet zou lukken. Daarom ben ik hier donderdago­chtend al komen zitten. Gewoon om zeker te zijn.”

Gezien de onheilspel­lende weerberich­ten heeft Chris een paraplu bij zich voor de regen.

“Voor de mensen die voorbijkom­en, zie ik er misschien een beetje uit als een visser”, lacht hij. Hij houdt er de goede luim in. “Wat is één oncomforta­bele nacht als je je kind gelukkig kunt maken?”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Chris Wouters op zijn kampeersto­eltje.
FOTO PATRICK DE ROO Chris Wouters op zijn kampeersto­eltje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium