Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons Fleur is heel blij”

- (hc)

Greg Van Avermaet (37) was gisteren klaar om te vertrekken naar Denemarken, maar nog voor de middag lichtte zijn werkgever AG2R - Citroën hem in dat hij zijn reiskoffer weer kon opbergen. Zijn ploegmaat Bob Jungels start dan toch na een nieuwe PCR-test.

“Ons Fleur is heel blij dat papa toch thuis blijft”, vertelde de eerste reserve van AG2R - Citroën. “Mijn vriendin Ellen vertelde het haar zopas. Hoe ik me voel? Heen en weer geslingerd, hé. Eerst die grote ontgoochel­ing omdat ik naast de acht viel zonder voorafgaan­delijk signaal vanuit de ploeg, daarna rinkelde dinsdag de telefoon met de mededeling dat ik me in de eerste plaats zo snel mogelijk moest laten testen en dat ik mijn valies moest klaarmaken. Wat ook is gebeurd, want de vlucht naar Kopenhagen vertrok om 16.00u. Oké, het was maar een kleine kans, maar je begint onmiddelli­jk opnieuw anders te denken over de Tour. En nu is het dus definitief neen. Conclusie: ik blijf toch een beetje met een dubbel gevoel achter.” “Hoe het nu verder moet? We waren van plan met de familie vanaf 11 juli naar het Spaanse Denia te trekken, waar ik tegelijk goed kan trainen. Dat kan nu vervroegd worden. Misschien doen we dat al vanaf dit weekend. Mijn valies is nu toch klaar

Ik kom terug tegen de Ronde van Wallonië, die start op zaterdag 23 juli. Ik ben vooral opgelucht dat ik eindelijk weet waar ik aan toe ben.” (knipoog).

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium