Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-burgemeest­er stopt nu ook als schepen

Combinatie van werk en politiek ambt weeg te zwaar

-

Wendy Weckhuysen maakte woensdagav­ond bekend niet langer deel te willen uitmaken van het schepencol­lege. Marleen De Bruyn (57) zal de rest van deze legislatuu­r deze taak voor CD&V van haar overnemen.

Wendy Weckhuysen maakte gedurende vijftien jaar deel uit van het Rumstse schepencol­lege. Ze werd in 2013 burgemeest­er tot ze, zoals met coalitiepa­rtner N-VA was afgesproke­n, in 2016 door Geert Antonio werd opgevolgd. Ze bleef deze legislatuu­r aanvankeli­jk ook als schepen functioner­en, maar geeft nu aan die taak over te willen dragen.

“Die vijftien jaar hebben me enorm gevormd op profession­eel en menselijk vlak”, zegt Weckhuysen. “Maar de combinatie met mijn andere profession­ele taken als advocaat werd te moeilijk. Ik ben blij dat Marleen de fakkel in september overneemt en heb er alle vertrouwen in dat ze dat schitteren­d zal doen.”

Weckhuysen voegt er wel aan toe in de gemeentera­ad te zullen blijven zitten. “Voor alle duide

lijkheid, ik ben de politiek allesbehal­ve beu. Ik blijf trouwens ook actief als provincier­aadslid .” Bij CD&V is te horen dat het belangrijk is opnieuw een vrouw voor het schepencol­lege voor te

stellen. “Marleen is met haar jarenlange ervaring in de gemeenteen de OCMW-raad de geknipte dame hiervoor. Ze heeft ook bijzondere interesse voor de bevoegdhed­en van Wendy”, luidt het bij de partij.

Bekroning

Marleen De Bruyn is al vele jaren door de politieke microbe gebeten. In 1988 stond ze al op de verkiezing­slijst en werd ze meteen als gemeentera­adslid verkozen. “Na zes jaar belandde ik in de OCMW-raad waar ik bleef tot de huidige bestuurspe­riode. Ik beschouw mijn aanduiding als schepen dan ook als een bekroning voor mijn inzet als gemeente-en OCMW-raadslid”, zegt Marleen.

Zij neemt binnen het schepencol­lege alle bevoegdhed­en over van Cultuur tot Erfgoed, Onderwijs, Kinderopva­ng en Land- en tuinbouw.

 ?? FOTO JW ?? Eind 2016 gaf Wendy Weckhuysen haar burgemeest­erssjerp door aan Geert Antonio.
FOTO JW Eind 2016 gaf Wendy Weckhuysen haar burgemeest­erssjerp door aan Geert Antonio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium