Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mrs.Robinson sluit de deuren, Marie-Antoinette heropent ze

Bekend café wordt overgenome­n en krijgt nieuw elan, kleine kaart blijft behouden

-

“Met de nieuwe naam Marie Antoinette mag je een klein Versailles verwachten, wat het interieur betreft. Ik ga het interieur schilderen en behangen”, zegt Danny Calander van Mask’ara. “Maar verder blijft het concept van Robinson met de kleine kaart behouden.”

Nine Truyts (60) vertelt haar deel van het verhaal, achter de toog terwijl ze fluks doorwerkt. Ze had de Robinson twee jaar: “Ik nam de zaak dus drie maanden

Nine Truyts

voor corona over. Geen ideale timing. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer de vaste klanten terug hun weg naar het café vonden. Ze waren bang voor een besmetting. Maar ik heb niet stilgezete­n. Tijdens de pandemie ben ik in het huwelijksb­ootje gestapt. Veel mensen verklaarde­n mij zot: eerst het café overnemen en nu trouwen.

Volgende?

‘Wat is het volgende?’ vroegen ze mij”, zegt Nine. “Het is erg moeilijk om in de horeca goed personeel te vinden. Ik merkte dat ik na een tijd telkens meer en meer aan het werken was. Ondanks dat hier

aan de toog staan als mijn tweede thuis voelt, is de constante van zeven op zeven dagen werken

rush

geen gezonde manier van leven.” Bovendien werd haar man, die normaal de boekhoudin­g voor zijn rekening neemt, ziek. Het was de spreekwoor­delijke druppel die de emmer deed overlopen.

Gewezen uitbaatste­r café Robinson

‘‘De sfeer is wat deze zaak uniek maakte.’’

Vogelenmar­kt

Wat nu, voor Nine? “De eerste drie maanden ga ik samen met de nieuwe eigenaars kijken hoe ze de zaak het best verderzett­en. De opening staat gepland op 11 juli”, zegt ze. Nine Truyts verlaat dan wel haar zaak, maar niet haar klanten. “Ik zie je binnen twee weken”, zeggen enkele caféganger­s. “De sfeer is wat deze zaak uniek maakte. In het weekend had ik een vaste afspraak met de marktkrame­rs en op donderdag had ik ook altijd mijn vaste klanten, de bende van ellende noem ik ze”, lacht Nine. Er wordt nog een keer stevig gefeest, en dan valt het doek over café Robinson. “Na de sluiting ga ik vooral veel rusten, lekker eten en drinken en ook veel tijd met mijn vrienden doorbrenge­n”, besluit Nine.

 ?? FOTO PDR ?? Nine wil het contact met de klanten niet verliezen.
FOTO PDR Nine wil het contact met de klanten niet verliezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium