Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Minstens podium halen”

Dave Horrevorst van Wac-team verwacht veel van juniores

-

Vorig jaar ging de juniorespl­oeg van het Wac-team in het BK ploegentij­drijden voluit voor de nationale titel. Door omstandigh­eden werd het een derde plaats. Dit jaar ligt de ambitie iets lager, al blijft het podium halen het doel.

“We vertrokken vorig jaar inderdaad met de intentie om goud te halen”, bevestigt Dave Horrevorst, hoofdploeg­leider van de juniores. “Het liep echter niet zoals we het hadden gewenst en daar hadden de weersomsta­ndigheden heel veel mee te maken. Na amper één kilometer brak er een heuse storm los met forse windstoten en vooral bakken regen, waardoor zelfs de straten grotendeel­s overspoeld­en. Daardoor waren we al snel twee van de zes renners kwijt. Op enkele kilometers van het einde is er nog een renner gevallen en daar moesten we op wachten omdat de tijd van de vierde de eindtijd bepaalt. Uiteindeli­jk zijn we tot onze eigen verbazing toch nog als derde geeindigd.”

“Dit jaar starten we met een team nieuweling­en en een team juniores. Voor de nieuweling­en is dit vooral erg interessan­t om ervaring op te doen en te leren. Met onze juniores zakken we zaterdag al af naar de omloop in Montenaken om die te verkennen. We blijven daar ook slapen en leven op zondag samen toe naar de titelstrij­d. Die focus is belangrijk. We moeten één grote ronde van 24 kilometer rijden. Dit jaar viseren we in eerste instantie het podium, maar wie weet komen we dit keer wel op het hoogste trapje terecht. Volgend zestal moet daarvoor proberen zorgen: Aaron Dockx, Ilias Jordaens, Jarne Ceulemans, Mike Uytterhoev­en, Rube Baeten en Xander Van Gogh.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium