Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vennoten bouwen zomerbar Calabria

Bar opent de deuren in Fort 2

- JAN AUMAN

Fort 2 wordt deze zomer veruit de meest exotische plek van Wommelgem en misschien wel de hele oostrand. Ilie‘n D’herde en Kevin Van Looy hebben achter de ‘Duitse fietsensta­lling’ met levende planten, vintage meubelen en sinaasappe­lkisten Calabria gebouwd. De hippe zomerbar blijft open tot half augustus.

Calabria is geen initiatief van locals. Ilie’n (30) is een kosmopolie­t met heimat in Herentals. Kevin (35) woont in Zandhoven. De twee runnen een bedrijf gespeciali­seerd in podium- en standbouw voor festival. “De coronajare­n waren moeilijk voor ons en onze eerste versie van Calabria in Nijlen was eigenlijk een antwoord daarop. Zo konden we met ons materiaal toch wat nuttigs doen en inkomsten genereren”, vertelt Kevin.

“Vorig jaar hebben we Calabria, genoemd naar de Zuid-italiaanse regio waarmee we verder niks hebben, verhuisd naar Herentals. Dit jaar zijn we met dank aan de gemeente in Wommelgem aangespoel­d en dit ondanks onze andere drukke bezigheden. Want ook de festivals doen gelukkig opnieuw gretig beroep op onze diensten.”

Wie gratis incheckt, merkt dat de organisato­ren ervaring hebben om een pop-up-installati­e te bouwen. Wie de mooi met hout afgezoomde zomerbar betreedt, komt in een andere wereld terecht. Een oase van bars, tafeltjes, vintage fauteuils en exotische planten, deels overdekt trouwens om schaduw te vinden en druppels te ontwijken.

Cocktails

Calabria kan tot vierhonder­d mensen tegelijk ontvangen. “Aan de bar kost een pintje 2,8 euro, maar je moet echt onze ter plaatse bereide cocktails proeven. Ook die zijn relatief mild geprijsd: van 7,5 tot 10 euro”, vertelt Kevin over de formule. De inkom is gratis. Alleen tijdens de voorlopig twee geplande evenemente­n Disco Dasco op 16 juli en Back to Basics op 30 juli moet je een klein prijsje betalen aan de kassa.

 ?? FOTO JAA ?? Organisato­r Kevin Van Looy.
FOTO JAA Organisato­r Kevin Van Looy.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium