Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Circus Boelaere schittert als familiaal festival

- (dp)

Het familiefes­tival Circus Boelaere streek het afgelopen weekend neer in het Te Boelaarpar­k. Jong en oud zag dat het goed was. Vooral het Catalaanse straatthea­ter van Circ Panic toonde interation­ale klasse.

Circus Boelaere is een samenwerki­ng tussen de districten Berchem, Borgerhout en Deurne. Wat ergens logisch is, het Te Boelaarpar­k ligt nu eenmaal bij een zeg maar Antwerps drielanden­punt. Blikvanger was dit jaar onder meer

Kleuters mochten op de buitenmure­n van het circus klauteren,

Larie en

Apenschool. ook binnen was dit spek voor de bek van de fans van Ketnet Junior. Meer opgeschote­n bengels mochten bij Ell Circo D’Ell Fuego zelf aan de trapeze slingeren.

Straatthea­ter

Circus Boelaere zet ook het betere straatthea­ter in de kijker. Sur Mesure stal in de show met muzikale kunsten bij een slagboom. Ook uit Gent kwam 4Hoog met een sprookjesa­chtige voorstelli­ng over de zoektocht naar liefde. Het is slechts een kleine greep uit wat een groot gratis aanbod was. Zo stond er zondag nog een Jacuzzi

Barrière

Stok Paard Prins,

Minestrone in het park opgesteld. Pardon? Denk aan een warm bad waarin kinderen mochten garen tussen soepgroent­en. Enfin, smakelijk.Maar de publiekspr­ijs ging het voorbije weekend misschien wel naar het Catalaanse Circ Panic. In zag je een industriël­e balans of was dit een soort draaimolen en tegelijk ergens een zeilschip? Niet alleen een cellist of acrobaat Jordi Panareda gingen hierbij loos. Een hoogblonde dame uit het publiek zweefde wat tegen wil en dank heen en weer of op en neer. Wat een niveau, en dat niet op een brug in Avignon, maar zomaar tussen het lover van het Te Boelaarpar­k in Borgerhout, met dank aan Berchem en Deurne. Circus Boelaere, meer van dat in 2023.

Mira T

 ?? FOTO DISTRICT DEURNE ?? Spektakel met Orkest Bazar.
FOTO DISTRICT DEURNE Spektakel met Orkest Bazar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium