Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer hommeles met Sagan

- (svar, vdm)

Peter Sagan en Wout van Aert zullen nooit de beste vrienden worden, dat is ook na de derde Tourrit duidelijk. De twee kregen het in de sprint opnieuw aan de stok met elkaar.

“Ik zat in een heel goede positie, maar ik werd afgestopt”, jammerde Sagan na de finish, gepaard gaande met een stevige vloek

“Die bewegingen van motherf***er.

Van

Aert waren echt lelijk. Die vinger was ook voor hem bedoeld en hij weet dat. Er was achteraf geen tijd om met hem te spreken. Uiteindeli­jk ben ik vierde, het is prima.”

Van Aert was zich van geen kwaad bewust.

“Nee, ik had niet de indruk dat ik iets fout deed. Ik zag dat Peter me passeerde na de sprint. Ik probeerde iets te zeggen, maar door het lawaai kon ik hem niet verstaan. Ik had niet door dat hij aan het klagen was. Ik weet niet wat daar gebeurd is of waar hij geëindigd is.”

“Die bewegingen van Van Aert waren echt lelijk. Die vinger was ook voor hem bedoeld en hij weet dat.”

Peter Sagan

Middenving­er

Het is niet de eerste keer dat Sagan en Van Aert een akkefietje hebben met elkaar in de Tour. In de elfde etappe in 2020 kreeg Van Aert in de massasprin­t een beuk van Sagan, die later gedeclasse­erd werd. Van Aert trakteerde de gewezen wereldkamp­ioen toen op een middenving­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium