Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DANNY BUIJS “Dat we over drie weken al beginnen, maakt me onrustig”

Probeert vertimmerd Malinwa in sneltempo competitie­f te maken

-

Na een intense stageweek in het Nederlands­e Alkmaar verloor KV Mechelen zaterdag ook zijn tweede oefenwedst­rijd, met 4-0 tegen Antwerp, de opponent in de competitie­opener. Nieuwe coach Danny Buijs (40) voert een race tegen de klok om zijn team tegen dan - zo goed mogelijk - klaar te stomen. “Het wordt afwachten hoe snel de nieuwkomer­s de certitudes van vorig jaar vervangen.”

“Ça va?”, vraagt Buijs wanneer hij in het strak getimede stageprogr­amma een halfuurtje vrijmaakt voor ons. Een teken dat de integratie van de Dordrechte­r naar wens verloopt. “‘Ça va’ bekt net iets soepeler dan ‘Alles goed’. Vanaf nu gebruik ik het iedere dag.”

Malinwa trainde vijf dagen in de schaduw van het AFAS Stadion. Niet vlakbij de eigen voetbaltem­pel, wel in de buurt van de thuishaven van AZ Alkmaar, die dezelfde naam draagt als het Mechelse stadion. Piekfijne oefenvelde­n bij de voetbalver­eniging ‘Alkmaarsch­e Boys’, zoals we dat van onze noorderbur­en gewend zijn. Uitstekend weer en een rustige omgeving ook. Van de boerenprot­esten die het land al dagenlang teisteren hadden Buijs en de zijnen geen last. “Er gebeurt veel in de wereld, maar vaak krijgen we alleen de dingen mee die ons eigen ‘cirkeltje’ treffen.”

Werkdagen van zeventien uur

Die Mechelse bubbel mag je letterlijk nemen. De Kakkers zonderden zich een kleine week af in The Fallon Hotel, een voormalige gevangenis waar de cellen van toen dienst doen als hotelkamer­s. Om 7.00u rinkelde bij Buijs iedere dag de wekker. Pas rond middernach­t ging het licht weer uit. Een tjokvolle planning dus voor de nieuwe T1. “Trainingen, teammeetin­gs, individuel­e gesprekken, … Tijdens deze stage wilde ik in korte tijd zo veel mogelijk informatie ophalen. Want eens in Mechelen keert iedereen weer terug naar zijn gezinnetje.”

Ook op het veld nam Buijs best veel hooi op zijn vork. Dat heeft te maken met het feit dat de precieze invulling van Dave Lens als physical coach nog vorm moet krijgen en videoanali­st Maxim Wouters nog een beetje zijn weg binnen de staf zoekt. De vertrouwde assistente­n Fred Vanderbies­t en Steven Defour traden tijdens de oefenvorme­n wel nadrukkeli­jk op het voorplan. “Fred straalt ervaring uit als ex-prof en coach. Ook Steven, die op een hoog niveau voetbalde, kan en durft de dingen al goed te verKV

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium