Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpena­ar Alexesande­r Blockx naar tweede ronde

- (cpm)

Antwerpena­ar Alexander Blockx heeft een schitteren­de start genomen op het toernooi voor junioren in Wimbledon. De speler van Forest Hills in Wommelgem kwalificee­rde zich knap voor de tweede ronde.

De 17-jarige Alexander Blockx combineert tennis en studie aan de Topsportsc­hool in Wilrijk en is al jaren een Belgisch toptalent waarvan internatio­naal de verwachtin­gen hoog zijn. Hij kende enkele jaren geleden echter een rem met wat groeipijne­n.

“Ik kon toen slechts beperkt trainen en speelde nauwelijks toernooien. Ik had last van de knieën en toen ik opnieuw fit was, begon corona”, zegt Blockx. “Ik werkte hard aan de conditie en pluk daar nu de vruchten van.”

Op het juniorento­ernooi van Wimbledon won Blockx in de eerste ronde met 6-3, 6-3 van de Engelsman Phoenix Weir. In de tweede ronde neemt de Antwerpena­ar het op tegen de 18jarige Ignacio Buse uit Peru.

Antwerpena­ar Michael Geerts (ATP 250) heeft zich op de ATPChallen­ger in het Duitse Braunschwe­ig (134.920 dollar), Brawo Open, geplaatst voor de beslissend­e kwalificat­ieronde. Geerts won in de eerste ronde met 6-1, 6-3 van de Syriër Hazem Naw (ATP 645). In de beslissend­e kwalificat­ieronde wacht nu de Bulgaar Andrian Andreev (ATP 362). In het dubbelspel staat Geerts samen met de Amerikaan Jamie Cerretani (ATP 148, dubbel) meteen op de hoofdtabel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium