Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk onder de 2’03”

Rani Baillievie­r loopt in haar eentje naar beoogde tijd op de achthonder­d meter

- BART SPRUIJT

800m-specialist­e Rani Baillievie­r trok zaterdag met één doel naar Heusden en dat was om tijdens de Nacht onder de 2’03 te duiken. Na een tijdrit - ze liep eenzaam haar eigen tempo vrij ver achter de kopgroep - slaagde ze in haar opzet. Paulien Couckuyt tankte op de 400m horden (vlotte winst in 55”45) vertrouwen vlak voor ze het vliegtuig opstapte voor het WK in Eugene. Jochem Vermeulen (1500m) en Michael Somers (5000m) kwamen dicht bij de EK-limiet.

Heel de race bengelde de 23jarige Baillievie­r een tien à vijftien meter achter de kopgroep. Hoewel ze niet van de slipstream kon profiteren, beukte ze in haar eentje naar 2’02”91.

“Het groepje voor mij liep net te rap. Ik probeerde het wel, maar ik geraakte er niet bij”, beschreef Baillievie­r haar dubbele baanronde. “Ik ben zeker niet stilgevall­en en finishte nog deftig. Op het einde dacht ik dat ik dichter kwam, maar vooraan liepen ze ook nog heel hard. Ik ben echt vooral heel blij dat ik eindelijk onder die 2’03 ben gedoken. Ik moest nog altijd mijn tijd van 2’03”08 van vorig jaar bevestigen. Dat was me nog niet gelukt en dat heb ik nu gedaan.”

De atlete van OLSE Merksem hield Belgisch kampioene Vanessa Scaunet (2’03”58) achter zich. Haar zelfvertro­uwen groeit race na race.

“Eerlijk gezegd kende ik geen ideale voorbereid­ing. Ik heb het vooraf bewust niet te hard van de daken geschreeuw­d, maar ik had problemen aan de achillespe­es. Gelukkig is dat nu achter de rug. Voor het BK miste ik nog een tikkeltje vertrouwen. Het BK heeft dat gebrek aan vertrouwen helemaal goed gemaakt. Deze prestatie geeft een extra boost. Hoe het nu exact zit met de EK-selectie en de Europese ranking, zal ik eens rustig uitzoeken.”

Jochem Vermeulen wil EK-limiet nog halen

Jochem Vermeulen toonde ballen in de 1500m. De Kapellenaa­r schoof zonder complexen op naar de tweede plaats, maar in de laatste 150 meter spurtten nog zeven lopers hem voorbij. Hij werd negende in 3’37”73.

“Het voelde goed, maar op het einde kreeg ik het echt enorm zwaar en de ultieme eindversne­lling ontbrak”, zei Vermeulen. “Dat is misschien nog het verschil met vorig jaar toen ik echt top was. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voor ik dit helemaal kan doortrekke­n. Het voelde tijdens de race heel soepel en ik zat goed geposition­eerd. Het is spijtig dat de EK-limiet er net niet is uitgekomen. Ik ben tevreden, maar niet echt content. Nu ik zo dicht bij de EK-limiet kom, wil ik zeker nog een nieuwe poging wagen, want ik voel dat het er misschien wel inzit.” (3’36”00, red.)

Paulien Couckuyt is klaar voor het WK

Paulien Couckuyt won met anderhalve seconde voorsprong de 400 meter horden in 55”45.

“Ik wilde nog één keer alles op alles zetten als laatste test voor het WK om het passenritm­e te optimalise­ren”, zei de Antwerpse. “Ik voel dat ik klaar ben voor het WK. Ik ben echt een kampioensc­hapsloopst­er. Ik miste tegenstand om echt te pushen, al heb ik het wel geprobeerd. Als ik tot het einde moet strijden met atletes naast me, gaat dat net wat beter. Op het WK wil ik dat er wel uitkrijgen. Ik voel dat het zeker nog ietsje sneller kan.”

Belgisch kampioen cross Michael Somers beet in de 5000 meter zijn tanden stuk op de EK-limiet van 13’24. De Lintenaar klokte af in 13’29”03. Op de 10.000 meter heeft hij al wel de limiet beet.

 ?? FOTO BELGA ?? Rani Baillievie­r tijdens het BK van vorige week. “Op het BK heb ik vertrouwen getankt”, zegt Baillievie­r.
FOTO BELGA Rani Baillievie­r tijdens het BK van vorige week. “Op het BK heb ik vertrouwen getankt”, zegt Baillievie­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium