Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reda Aouragh haalt onverhoopt 1500m-limiet EYOF

- (basp)

Totaal onverhoopt heeft Reda Aouargh zich nog op de valreep geplaatst voor het EYOF (European Youth Olympic Final) in Slovakije (24-30 juli) op de 1500 meter. Terwijl de 16-jarige Deurnenaar de limiet eigenlijk al uit zijn hoofd had gezet, liep hij op de Flanders Cup in Merksem de race van zijn leven en plaatste hij zich met een mooie chrono van 3’53”17.

De voorbije maanden beet Aouragh zijn tanden stuk op de limiettijd­en voor het EK U18 en het EYOF. Net wanneer de eerstejaar­sscholier er niet meer op hoopte, flikte hij het toch nog. Aouragh dook twee tellen onder de limiet voor het EYOF en zat zelfs nog nipt onder de limiet voor het EK U18, waarvan de deadline echter al verstreken was.

“Ik was naar Merksem gekomen zonder doel”, reageerde Reda Aouragh verbaasd op zijn eigen exploot. “Zaterdag had ik nog op de Nacht in Heusden gelopen. Ik wilde gewoon eens zien wat er nog inzat. De uiterste datum was 6 juli, maar ik had het niet meer verwacht na al die vorige mislukte pogingen. Ik wist dat er drie mannen voor 3’50 zouden lopen. Voor mij was dat een ideaal treintje om bij aan te pikken. Ik voelde me goed en kon prima volgen. Op het einde moest ik doorbijten, maar is toch gelukt.”

“Ik had de limiet al uit mijn hoofd gezet. Ik had mezelf veel tijdsdruk opgelegd om het EK U18 te halen. Dat was dan jammer genoeg niet gelukt, maar ik ben trots en blij dat ik onverhoopt naar het EYOF mag. Ik hoop om daar top vijf te lopen. Dan is mijn zomerseizo­en geslaagd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium