Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nog maar 28 jaar, mijn topjaren kunnen nog komen en het plezier is er nog”

Spurter Victor Hofmans verliest de moed niet na nieuwe blessure

- (basp)

In maart 2020 spurtte Victor Hofmans sneller dan ooit met als bekroning een Belgische indoortite­l op de 200 meter in een toptijd van 21”27. Daarna volgde de coronaperi­ode en intussen sukkelde hij van de ene blessure naar de andere: achillespe­zen, kuiten en hamstring. Gisteren op zijn thuismeeti­ng in Merksem kreeg de fel geplaagde spurter een nieuwe opdoffer te verwerken. Door een hamstringb­lessure moest hij forfait geven voor de 200 meter. Maar Hofmans verliest de moed niet.

Het seizoen begon veelbelove­nd voor Victor Hofmans, die na een verloren indoorseiz­oen tijdens de paasvakant­ie een deftige trainingss­tage afwerkte op Tenerife. Op de interclub begin mei klokte hij 10”91 (100 meter) en 21”76 (200 meter). Hoopgevend dus.

“Maar dan was ik vijf weken out met een hamstringb­lessure”, vertelt Victor Hofmans. “Na anderhalve week opnieuw trainen wilde ik hervatten hier in Merksem op mijn thuispiste. De 100 meter ging alles in acht genomen best aardig met 11”19, maar tijdens de opwarming van de 200 meter voelde ik iets in de andere hamstring. Een lichte verrekking vrees ik. Omdat ik niet nog eens al die miserie wil, gaf ik forfait”, zucht de Oelegemnaa­r.

“Het begint wat te wegen. Er is nog veel mogelijk, maar het komt er precies niet uit. Ik weet dat er nog mooie meetings aankomen, maar voor het spurtersfe­stival binnenkort in Burcht ben ik nu onzeker.”

Tot 2019 was de OLSE-atleet na

Kobe Vleminckx de snelste Belg op de 200 meter en een vaste klant op het podium van het BK. Net nu de 4x100 meter-ploeg op de rails staat en EK-kansen heeft, staat hij langs de kant.

“Ik vind de 4x100 meter een fantastisc­h project. Alleen zal het voor mij niet voor dit jaar zijn, realistisc­h gezien”, beseft de viceBelgis­ch kampioen 200 meter outdoor van 2019. “De cornaperio­de kwam voor mij heel ongelegen, want ik zat vlak daarvoor in mijn beste vorm ooit. Jammer dat ik dat niet kon doortrekke­n. Maar ik geef het zeker nog niet op. Ik voel dat ik nog aan kracht heb bijgewonne­n de afgelopen jaren. En ook belangrijk: ik heb het plezier heel hard teruggevon­den. Ik zie mezelf nog niet aan het einde van mijn spurtcarri­ère staan. Ik blijf nog wel even voortdoen.”

 ?? FOTO MPICS ?? Victor Hofmans op een archiefbee­ld. “Ik vrees dat ik opnieuw een lichte verrekking heb opgelopen”, zegt Hofmans.
FOTO MPICS Victor Hofmans op een archiefbee­ld. “Ik vrees dat ik opnieuw een lichte verrekking heb opgelopen”, zegt Hofmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium