Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oud-scoutsgroe­p trekt eerste steen uit lokaal als aanzet tot sloopwerke­n

-

De 71ste Sint-Jozefscout­s van Gooreind sloot zijn scoutsjaar af met de sloop van de eerste steen uit de oude lokalen. Jefkes&Wiskes, de oudscoutsg­roep, overhandig­de een cheque van 1.800 euro om de nieuwbouw te steunen.

De lokalen in de Rode Dreef zijn 55 jaar oud en aan vervanging toe. Daarom worden ze gesloopt. Met een touw werd een eerste steen uit het oude lokaal getrokken. De eigenlijke afbraak vindt in augustus plaats. De nieuwbouww­erken starten in september of oktober zodat de scoutsgroe­p in september 2023 over nieuwe en moderne accommodat­ie kan beschikken.

De Jefkes&Wiskes waren emotioneel want ze hebben destijds veel tijd gestoken in die lokalen. In de jaren 60 hebben ze de stenen gekuist om er de lokalen mee op te bouwen.

“In 1965 werd een huis afgebroken”, weet Ludo De Clerck, ondervoorz­itter van de oud-scouts. “Met die stenen werd een lokaal gebouwd voor de jongverken­ners.

Bernard Van Gastel en Adriaan Schrijvers waren de stuwende krachten. In 1968 werd nog een lokaal gebouwd. Die eerste lokalen, zo’n 55 jaar oud, worden nu afgebroken.”

 ?? FOTO RR ?? De scouts slopen de eerste steen uit het oude scoutsloka­al.
FOTO RR De scouts slopen de eerste steen uit het oude scoutsloka­al.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium