Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bromfietse­n aan de ketting

-

Bij een grote actie in Ekeren en Merksem heeft de politie zeven bromfietse­n in beslag genomen. “Er vlogen ook verschille­nde druggebrui­kers, onder wie enkele minderjari­gen, tegen de lamp”, zegt de politie. De actie van de lokale wijkwerkin­g was gericht tegen verschille­nde vormen van overlast. Er werden 24 bromfietse­n gecontrole­erd, “We schreven ook 28 onmiddelli­jke inningen uit, onder meer voor het rijden zonder noodzakeli­jke beschermen­de kledij”, zegt Bruyns. Verder werd nog een sluikstort­er betrapt.

Mont Ventoux. Nu ging hij dus voor goud op de Marmotte. “Achteraf gezien ben ik meer dan blij dat ik derde werd. Het was een verschrikk­elijk warme editie. Onze auto stond geparkeerd in de zon en gaf 47 graden aan.”

En dan was er nog de snelheid. “De wedstrijd ging enorm hard. Ik zat in de eerste wave met tweeduizen­d renners. We zijn de eerste col, de Col du Glandon supersnel opgereden en boven schoten we nog maar met veertien over.”

Op de Col du Galibier moest Olivier nummer één en twee lossen. “Op de laatste col, de Alpe d’Huez waren we in de achtervolg­ing met vier renners en bleek ik de sterkste van dat groepje. Vier kilometer voor de top kon ik ze achterlate­n en fietsen voor de derde plaats. ”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium