Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Minder volk, maar hogere kassaticke­ts”

Isolde Delanghe van Mode Unie:

-

Bij Mode Unie merkten ze het eerste soldenweek­end iets minder opkomst dan andere jaren. Maar, opvallend, de kassaticke­ts per klant zijn wel hoger, waardoor de omzet gelijkaard­ig is aan het eerste soldenweek­end in 2019.

“Het funshoppen is er een beetje uit”, zet Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. “We merken dat mensen niet meer echt kopen om te kopen, maar wel veel gerichter en bewuster winkelen. Ook tijdens de solden”, zegt ze. “We zagen dit weekend een beetje minder bezoekers dan de voorbije jaren, over een stormloop kunnen we niet spreken. Maar de omzet is wel gelijkaard­ig aan die van 2019. Dat komt omdat mensen niet langer impulsief dingen meenemen uit de winkel, maar eerder op voorhand goed weten wat ze willen en zoeken. Als er evenveel omzet wordt gedraaid, kunnen wij alleen maar tevreden zijn.”

Delanghe voorspelt dat vooral zomerartik­elen het nog goed zullen doen deze soldenperi­ode. “Topjes, shorts en badkledij doen het goed. Veel mensen hebben een reis geboekt deze zomer en zoeken nog artikelen om mee te nemen. Dat goede weer hier helpt daar ook aan mee.” De e-commerce doet het dan weer heel even iets minder goed. “We hebben tijdens corona veel online gekocht, dat zijn we een beetje beu. We willen, zeker tijdens de solden, terug naar de winkel en de producten voelen en passen. Shoppen blijft een beleving.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium