Gazet van Antwerpen Metropool Stad

GEVOLGEN VOOR DE REIZIGER Tienduizen­den omboekinge­n

-

Tienduizen­den passagiers kregen vorige week van Brussels Airlines de boodschap dat hun vlucht werd geschrapt. “Alle passagiers is ondertusse­n een nieuwe vlucht voorgestel­d, of ze konden een terugbetal­ing aanvragen”, verzekert Brussels Airlines.

Om de werkdruk bij het personeel te verlichten, zijn in juli 372 vluchten geschrapt en in augustus nog eens 303. Dat komt overeen met 6% van ons vluchtsche­ma”, zegt woordvoers­ter Maaike Andries. Reizigers die geen bericht kregen van Brussels Airlines mogen er in principe van uitgaan dat hun vlucht doorgaat als gepland. Experts schatten dat de totale impact voor de passagiers relatief klein blijft.

Op korte termijn lijken nieuwe acties uitgeslote­n, al nemen reizigers deze zomer toch best hun voorzorgen. “Het kraakt en piept overal”, zegt luchtvaart­econoom Wouter Dewulf (UAntwerpen). “Iedereen in de sector is een beetje verrast door de snelheid waarmee het luchtvaart­verkeer weer is opgestart. Heel veel luchtvaart­personeel vond tijdens de coronacris­is een andere job, waardoor de luchtvaart­maatschapp­ijen op zoek moeten naar nieuw personeel. Op Brussels Airport vallen die problemen al bij al nog mee, dankzij het Belgische systeem van de technische werklooshe­id. Maar op je vakantiebe­stemming kan je in een heel andere situatie terechtkom­en. Reizigers houden er dus beter rekening mee dat ze wat langer zullen moeten wachten op bepaalde punten, of dat vluchten vertraging kunnen oplopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium