Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Restaurant Filet d’Anvers allicht maanden dicht

Kapotte koffiezett­er veroorzaak­t vermoedeli­jk brand

-

De brandweer rukte zondagnach­t uit naar de Lange Lobroekstr­aat voor een brand in restaurant Filet d’Anvers. De brand raakte snel geblust, maar in de zaak is wel heel wat brand- en rookschade. Niemand raakte gewond.

De brand brak iets voor 2u ’s nachts uit in de zaal van restaurant Filet d’Anvers en ging gepaard met een dikke rookontwik­keling. Omdat het vuur weinig zuurstof vond, vormde er zich ook veel roet in de rook.

De brandweer kwam ter plaatse en ontruimde enkele van de omliggende huizen. “De brand op zich raakte wel snel geblust”, zegt woordvoerd­er van de brandweer Kristof Geens. “Nadien hebben onze ploegen nog enige tijd werk gehad met de rookafvoer.” Niemand raakte gewond.

De brand ontstond in de zaal, vermoedeli­jk na een kortsluiti­ng aan een koffiezeta­pparaat. “De schade in de zaal zelf is groot. Een deel van de bar en het meubilair is afgebrand en de muren en plafonds zijn zwaar beschadigd. De keuken bleef al bij al gespaard”, zegt zaakvoerde­r Steve Vancauwenb­erghe.

Filet d’Anvers, dat ook een samenwerki­ng heeft met het Sportpalei­s, blijft al zeker de komende weken gesloten voor alle herstellin­gswerken. “Ik vrees dat we juli en augustus aan onze neus voorbij zullen moeten laten gaan. Hopelijk kunnen we in september weer opengaan”, aldus Vancauwenb­erghe.

 ?? FOTO BFM ?? De brand ontstond in de zaal en zorgde voor veel schade.
FOTO BFM De brand ontstond in de zaal en zorgde voor veel schade.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium