Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Debutant-knecht

-

Nathan Van Hooydonck

Geen gele trui zonder goede knechten. Nathan Van Hooydonck (Jumbo - Visma) zal zich zijn Tourdebuut nog lang heugen. Nog nooit had hij de Tour gereden en nu trekt hij in dienst van gele trui Wout van Aert zijn week van de waarheid in.

Met advies aan Van Aert. “Geen zorgen maken.

Die ritzege komt er wel.”

Dag Nathan, de Tour is eindelijk in Frankrijk. De trip vanuit Denemarken is vlot verlopen?

“Jawel. Zondagavon­d kwart voor elf waren we in ons hotel in Frankrijk. Met de bus naar de luchthaven in Sonderborg, even wachten aan de douanecont­role, dik anderhalf uur vliegen naar Lille, opnieuw even de bus in, dat was prima geregeld. Maandagoch­tend zat ik alweer op de fiets. Twee uurtjes aan een stevig tempo met de hele ploeg. Ideaal om te herstellen van de eerste drie dagen.”

Van Hooydonck:

Voor jou waren het je eerste drie Tourdagen ooit. Geschrokke­n van de hectiek in de Tour?

“Vooral van het volk aan de kant. Het klopt echt wat ze zeggen: de Tour is met geen enkele andere wedstrijd te vergelijke­n. Elke seconde van de rit moet je oppassen. Ook in het peloton. Er rijdt een groepje weg en je voelt direct de nervositei­t. Werkelijk elke ploegleide­r roept continu waar je als renner vooraan moet zitten. Dat zie je in geen enkele andere koers. Zaterdag ben ik één keer kunnen gaan pissen, in een etappe van 200 kilometer. Dat zegt genoeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium